Μέσω δύο σκίτσων η Skoda δίνει μια πρώτη γεύση από το Vision RS, το κόνσεπτ μοντέλο που σκιαγραφεί την σχεδιαστική κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν στο μέλλον οι εκδόσεις RS.

Το VISION RS αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρως στο επερχόμενο σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, σε περίπου ένα μήνα. Το VISION RS δείχνει πού θα κινηθεί σχεδιαστικά η γκάμα RS, που περιλαμβάνει τις πιο σπορ εκδόσεις της SKODA.

Μάλιστα, η φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα και ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό βίντεο, που δείχνει τη δουλειά που γίνεται στα studio της εταιρείας, εκεί που τα RS ξεκινούν από απλές γραμμές σε χαρτί μέχρι να καταλήξουν στις σπορ δημιουργίες της νέας εποχής της μάρκας.

Τα σκίτσα, φανερώνουν την σχεδιαστική γραμμή των φωτιστικών σωμάτων με λεπτές γραμμές, LED τεχνολογίας, ενώ το σφηνοειδές αμάξωμα, περιβάλλεται από διαχύτες και σπόιλερ οιυ συνθέτουν ένα compact μοντέλο που φέρει περήφανα την ένδειξη RS.

Το design studio της SKODA, με διευθυντή τον Όλιβερ Στεφάνι, έχει έδρα μία διατηρητέα βίλα του 19ου αιώνα, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στις όχθες του ποταμού Γιζέρα, στην κεντρική Βοημία. Απασχολεί περισσότερους από 150 σχεδιαστές και βοηθητικό προσωπικό, από 26 χώρες. Αυτή η πολυσχιδής ομάδα, βρίσκεται πίσω από το σύγχρονο design της SKODA και είναι υπέυθυνη και για το VISION RS.