Στην ανάπτυξη της νησιωτικής Ελλάδας αναφέρθηκε ο νέος υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στον Πειραιά, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο Λιμενικό Σώμα.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργου που επιτελέστηκε από τον απερχόμενο υπουργό τον κ. Κουρουμπλή σε συνεργασία και με το σημερινό αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας».

Πρόσθεσε ότι «η χώρα μετά την έξοδό της από την οκτάχρονη  περίοδο των μνημονίων της σκληρής επιτήρησης και εποπτείας που απονεύρωσε σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας μπαίνει σε μια καινούργια πορεία δίκαιης ανάπτυξης αλλά και ανάταξης εκείνων των κοινωνικών στρωμάτων που δεινοπάθησε βαρύτατα τραυματισμένα από την οικονομική κρίση».

«’Οταν ο πρωθυπουργός μου εμπιστεύθηκε τη συγκεκριμένη θέση, επιχειρηματολόγησε υπέρ της σημαντικότητας αυτού του υπουργείου ότι είναι αυτό που μετέχει αποφασιστικά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας και είχε απόλυτα δίκιο» ανέφερε.

Αναφερόμενος στο  Λιμενικό Σώμα ότι είναι το διαρκώς εμπόλεμο σώμα σε περίοδο ειρηνική.

«Γνωρίζω το υψηλό φρόνημα των στελεχών του αλλά και στην εγκατάλειψη στην οποία είχε περιέλθει στο μακρινότερο παρελθόν αλλά και όλα εκείνα που σήμερα προωθούνται και προάγονται προκειμένου  το λιμενικό σώμα να μπορεί να επιτελεί με όσα μέσα του διατίθενται και πρέπει να του διατεθούν,» ανέφερε.

«Φεύγω υπερήφανος από αυτό το υπουργείο και την κυβέρνηση, γιατί προσπάθησα να δικαιώσω την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού όπου και αν μου ανέθεσε να διατελέσω έργο», είπε ο απερχόμενος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Φεύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις γιατί υπηρετήσαμε με πίστη την πατρίδα και το συμφέρον του ελληνικού λαού" τόνισε ο κ. Κουρουμπλής, προσθέτοντας ότι «φορείς του ευρύτερου τομέα της ναυτιλίας τοποθετούνται με ικανοποιητικό τρόπο για την έως τώρα συνεργασία.»

Αναφερόμενος στην ρύπανση στον Σαρωνικό από το ναυάγιο του ΑΓ ΖΩΝΗ ΙΙ είπε ότι έγινε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια με αξιοποίηση του δυναμικού της χώρας αλλά και  του λιμενικού σώματος και σε 2,5 μήνες καθαρίστηκε η θάλασσα και οι παραλίες από πετρελαιοειδή αλλά και από σκουπίδια παλιά και καινούργια.

«Οι παραλίες στον Αργοσαρωνικό είναι καλύτερες και καθαρότερες από κάθε άλλη φορά» τόνισε.

Για την προαναγγελθείσα απεργία της ΠΝΟ της Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου είπε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ασκήσει τη μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην ακτοπλοϊα .

«Η  ακτοπλοϊα έπειτα από 8 χρόνια στασιμότητας στους μισθούς των εργαζομένων της ναυτιλίας πρέπει να κατανοήσει ότι από το μερίδιο της αύξησης της τουριστικής κίνησης αλλά και του μεταφορικού ισοδύναμου πρέπει να δείξει κατανόηση στα ζητήματα της ΠΝΟ» δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί αυτή η απεργία σε αυτή την κρίσιμη στιγμή όπου η τουριστική δραστηριότητα βρίσκεται σε εξέλιξη.»

«Θεωρώ πως καταφέραμε αρκετά με πολλή δουλειά και προσήλωση στο στόχο της αναβάθμισης της ακτοπλοΐας της προστασία της ναυτεργασίας και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Είπε επιπλέον ότι το υπουργείο σήμερα είναι κοντά στην ολοκλήρωση του στόχου για την υδατική αυτονομία των άνυδρων νησιών αλλά και κάλυψης ακτοπλοϊκών  αναγκών σε άγονες γραμμές για νησιά που για πολλά χρόνια είχαν έντονο πρόβλημα διασύνδεσης.

Αναφερόμενος στο μεταφορικό ισοδύναμο είπε ότι πρόκειται για μια τομή στη νησιωτικότητα που αποτελούσε πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών.

Σημειώνεται πως στην τελετή αίσθηση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπου της ΠΝΟ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από