Αποσυνδέει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, την πρόσφατη παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ, με τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι. Μάλιστα, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι οι λόγοι παραίτησης του  είναι προσωπικοί.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Πολάκης αναφέρονται στην παραίτηση που υπέβαλε ο Κώστας Καρακατσιανόπουλος και έγινε δεκτή από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας σημειώνει τα εξής:

«Οι λόγοι παραίτησης του από το 2015 Προέδρου του ΕΚΑΒ είναι αυστηρά προσωπικοί, όπως και ο ίδιος δηλώνει και αυτό είναι κάτι που οι δημοσιολογούντες σχετικά οφείλουν να σεβαστούν. Χρέη Προέδρου, μέχρι την αναπλήρωση της θέσης, θα εκτελεί ο νυν Αντιπρόεδρος του φορέα. Παρά την συγκυρία, η παραίτηση αυτή δεν σχετίζεται με διαφορετικές εκτιμήσεις για τον σχεδιασμό, τα αντανακλαστικά, την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξε ο φορέας στην πρόσφατη κρίση με τις πυρκαγιές. Για αυτά άλλωστε, η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχουν με κάθε ευκαιρία εξάρει την Διοίκηση του ΕΚΑΒ, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν κοινή πεποίθηση για την πλειοψηφία των πολιτών».

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας περιβάλλει – όπως και στο παρελθόν – με εμπιστοσύνη και εκτίμηση τον μέχρι πρότινος Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, θεωρώντας ότι συνέβαλλε στην εξυγίανση και την αναδιοργάνωση του φορέα».

Υπενθυμίζεται πάντως, ότι ο κ. Καρακατσιανόπουλος την 23η Ιουλίου βρισκόταν σε άδεια  και παρότι ο κρατικός μηχανισμός είχε τεθεί σε επιφυλακή εκείνος επέστρεψε μετά από αρκετά 24ωρα.