Η έναρξη της προεκλογικής περιόδου για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κηρύχθηκε στην Ιθάκη, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο κ. Βενιζέλος τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Τσίπρας ορθά κινήθηκε σήμερα στον αγαπημένο χώρο του, αυτόν  της μυθολογίας. «Δεν μπορεί άλλωστε να περάσει στην εποχή της Ιστορίας επανερχόμενος στις απλουστεύσεις και τα στερεότυπα της αρχικής και αρχαϊκής ρητορικής του 2010-2015. Η δήλωση της Ιθάκης είναι η επιτομή της συστηματικής διαστρέβλωσης της αλήθειας, του εθνικού διχασμού, της απόπειρας ηθικής απαξίωσης των πολιτικών αντιπάλων, του βιασμού των θεσμών και της απροκάλυπτης προσπάθειας για εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Καταλήγει δε σημειώνοντας ότι στην Ιθάκη δεν  κηρύχθηκε η επικοινωνιακή λήξη του τρίτου μνημονίου, αλλά η έναρξη μιας προεκλογικής περιόδου που για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα είναι μια περίοδος χωρίς όρους και όρια. Όποιοι  νιώθουν  ευθύνη για τη δημοκρατία, τους θεσμούς και την ομαλή πορεία της οικονομίας ελπίζω να κατάλαβαν τι πραγματικά ειπώθηκε σήμερα. Κανένας απλοϊκός συμβολισμός δεν μπορεί να κρύψει την  αλήθεια.