«Ο λαός δεν πρέπει να προσμένει τίποτα από αυτή την έξοδο, όπως λένε, από τα μνημόνια γιατί μπροστά έχει όλα τα μέτρα, αυτά που έχουν πάρει μέχρι τώρα όλες οι κυβερνήσεις, με τη μία να παίρνει τη σκυτάλη από την άλλη με αποτέλεσμα να φθάσουμε εδώ, όπου ο λαός έζησε πολύ μεγάλη επίθεση σε όλες τις πτυχές της ζωής του και συνεχίζει γιατί όλα τα μέτρα είναι εδώ και την επόμενη μέρα και για πολλά χρόνια ακόμη. Θα ματώνει ο λαός μας για να μπορέσουν να πιαστούν τα ματωμένα πλεονάσματα, αυτά που έχει δεσμευθεί η χώρα απέναντι στους δανειστές, το μεγάλο κεφάλαιο δηλαδή, και τα δάνεια που θα παίρνει διαρκώς για να στηρίξει τους επενδυτές» ανέφερε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «ήλθε για να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που έκαναν οι προηγούμενοι για να μπορέσει να τα δώσει όλα», σημειώνοντας ότι «όλες οι απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου έγιναν νόμοι από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα σήμερα να φτηνύνει πολύ η τιμή της εργατικής δύναμης, και οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα λαϊκά στρώματα να είναι σε ένα πέλαγος προβλημάτων».

Ο κ. Κατσώτης τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις «είναι οι ανατροπές που έχουν επέλθει στη ζωή του λαού μέσα από το νομοθετικό πλαίσιο όλης αυτής της περιόδου», προσθέτοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν γιατί αυτή είναι η απαίτηση της ΕΕ και του κεφαλαίου και σε αυτό συγκλίνουν και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν το κεφάλαιο και τις ανάγκες του, γι’ αυτό λέμε ότι έχουν κοινή στρατηγική».

«Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη, συνέχεια της σημερινής, για τους εργαζόμενους και τον λαό, εκτός κι αν το κίνημα ανασυνταχτεί, μπει μπροστά και ο λαός διεκδικήσει τις σύγχρονες ανάγκες του, την κατάργηση των μνημονίων και την κάλυψη των απωλειών που είχε τα οχτώ χρόνια της κρίσης, γιατί την κρίση την πλήρωσαν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες, τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας» είπε.

Σημείωσε ότι «το κεφάλαιο έρχεται σήμερα να εισπράξει με την αύξηση της κερδοφορίας του πάνω στους μισθούς πείνας» προσθέτοντας: «εμείς πιστεύουμε ότι το κίνημα είναι αυτό που μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω».

Ο κ. Κατσώτης είπε ότι θα υπάρξει κυβέρνηση, «ίσως και ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ή ΝΔ-ΚΙΝΑΛ και άλλων γιατί έχουν κοινή στρατηγική. Το λαό θα βάλουν απέναντι, γι’ αυτό λέμε στους εργαζόμενους και τον λαό συμπόρευση με το ΚΚΕ για να μπορέσουν πράγματι να φέρουν τα πάνω-κάτω».