Στα παραμύθια και στο Χόλιγουντ οι μεγάλοι έρωτες κρατούν για πάντα, στην κανονική ζωή, όμως τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά. Ο τρόπος που αντιδρά κάποιος στο χωρισμό από έναν μεγάλο έρωτα επηρεάζεται και από τον ζωδιακό του τύπο. Κάποιοι χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους και χρειάζονται χρόνο για να προχωρήσουν παρακάτω, ενώ άλλοι το ρίχνουν έξω ενδίδοντας σε νέες προκλήσεις για ακόμη πιο δυνατές εμπειρίες, σιγοτραγουδώντας «Καλημέρα καινούργια αγάπη, καλημέρα καινούργια ζωή…» κ.ο.κ. Ας πάρουμε τα ζώδια με τη σειρά:

Ο Κριός μετά τον αρχικό του θυμό, στην περίπτωση που ο χωρισμός δεν έγινε με δική του πρωτοβουλία, καθώς «Ο αετός πεθαίνει στον αέρα ελεύθερος και δυνατός…» αποδεχόμενος πως ότι έγινε, έγινε, θα βάλει πλώρη για νέα ταξίδια.

Ο Ταύρος χωρίζει δύσκολα και το ίδιο δύσκολα ξεχνάει. Χρειάζεται χρόνο για να βρει τις νέες του συντεταγμένες, και ακόμα και αν έχει γοητευτεί από ένα νέο πρόσωπο, θα αργήσει να δώσει το πράσινο φως, αφού διακατέχεται από το φόβο μιας επόμενης απώλειας.

Ο Δίδυμος εύκολα και ανώδυνα σχετικά, σαν τη μέλισσα, μετακινείται από τον έναν έρωτα στον άλλο, στην περίπτωση όμως που δεν ήταν αυτός που έκανε το πρώτο βήμα για το χωρισμό. Ετσι ή αλλιώς δεν ξεχνά τα πρόσωπα που καθόρισαν ερωτικά τη ζωή του.

Ο Καρκίνος ως ένα από τα πιο ανασφαλή συναισθηματικά του ζωδιακού, στην ιδέα και μόνο ότι μπορεί να μείνει μόνος, υποφέρει. Γι’ αυτό και εύκολα περνάει στην επόμενη φάση, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως ο έρωτας που πριν από λίγο τελείωσε, έχει περάσει στο παρελθόν.

Ο Λέοντας λόγω περηφάνιας δεν θα δείξει ποτέ και σε κανέναν πόσο πληγώθηκε από έναν χωρισμό,ειδικά αν δεν είπε αυτός το «This is the end». Θα αργήσει να ξαναμπεί σε σχέση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα το ρίξει έξω…

Ο Παρθένος αφού αναλύσει όσο πιο ορθολογικά γίνεται όσα συνέβησαν, ρίχνοντας το βάρος στο πρώην έτερο ήμισυ, θα προσπαθήσει να ξαναβρεί τις ισορροπίες του και θα προχωρήσει στη νέα φάση.

Ο Ζυγός συνήθως είναι αυτός που φεύγει πρώτος, αφού βέβαια έχει κάνει τα πάντα, προκειμένου να μπορέσει να κρατήσει τη σχέση. Συνήθως έχει βρει και τον αντικαταστάτη, γιατί επιδιώκει τη συντροφικότητα.

Ο Σκορπιός αφού τραγουδήσει και ξανατραγουδήσει το «Θα πιω απόψε το φεγγάρι…» και όλο το Βόσπορο μαζί και καπνίσει όλο το περίπτερο αναλύοντας κάθε λεπτομέρεια της σχέσης που τελείωσε μάλλον θα μπει σε φάση μοναχικότητας. Θα ξαναενδώσει στον έρωτα μόνο εάν γνωρίσει ένα νέο πρόσωπο που θα την-τον συνεπάρει.

Ο Τοξότης μπροστά στο φόβο απέναντι στη μοναξιά, δύσκολα θα μπορέσει να ζήσει για πολύ μόνος, οπότε θα ξαναμπεί γρήγορα στο παιχνίδι του έρωτα, αναζητώντας νέες εμπειρίες.

Ο Αιγόκερως θα δώσει όσο χρόνο χρειάζεται στον εαυτό του, προκειμένου να εκτιμήσει ορθολογικά την κατάσταση, και να αποφασίσει τι ακριβώς θέλει να κάνει. Εννοείται πως δεν θα δείξει πόσο πονάει, ενώ δύσκολα θα εμπιστευτεί ξανά κάποιον.

Ο Υδροχόος σε περίπτωση χωρισμού που δεν έγινε από δική του υπαιτιότητα, θα επιλέξει να μείνει μόνος, όσο χρειαστεί για να ξεπεράσει την κατάσταση. Οταν συμβεί αυτό θα αφήσει πίσω το παρελθόν και θα προχωρήσει σαν να μην βίωσε ποτέ ότι έγινε…

Ο Ιχθύς θα βιώσει τον πόνο και την οδύνη της απεξάρτησης από τον άλλον, αλλά γρήγορα λόγω του φόβου της μοναξιάς που τον διακατέχει, θα βάλει πλώρη για νέες εξερευνήσεις και ερωτικές εμπειρίες.