Ολοι οι άνθρωποι θέλουν να νιώθουν πως έχουν ελευθερία κινήσεων και πως δεν καταπιέζονται από τους άλλους στις προσωπικές, στις φιλικές και στις συγγενικές σχέσεις. Ανάλογα με τον ζωδιακό τύπο του καθενός κάποιοι χρειάζονται περισσότερο ζωτικό χώρο, άλλοι λιγότερο, και ορισμένοι απλώς ζουν τη ζωής τους, χωρίς να δίνουν λογαριασμό. Ειδικότερα:

Ο Κριός απαιτεί μεγάλη ελευθερία κινήσεων και θα αντιδράσει αν του την στερήσουν. Οπότε φρόντισε να πας με τα νερά του και εξέφρασε με διπλωματία τις όποιες αντιρρήσεις σου.

Ο Ταύρος όπως… βόσκει αμέριμνος στο λιβάδι του, δίνει την εντύπωση ότι μπορείς να τον περιορίσεις, αλλά έτσι και κάνεις το λάθος, θα σε διώξει με… κουτουλιές.

Ο Δίδυμος ως ζώδιο του αέρα επιδιώκει την απόλυτη ελευθερία κινήσεων, και θα την πάρει έτσι ή αλλιώς, οπότε κανόνισε την πορεία σου.

Ο Καρκίνος θέλει να είναι κοντά με τους ανθρώπους που αγαπάει, έτσι πρόθυμα παραχωρεί και τον ζωτικό του χώρο.

Ο Λέοντας σας βασιλιάς του ζωδιακού κύκλου, όχι μόνο δεν παραχωρεί τον ζωτικό του χώρο, αλλά επεκτείνεται και σ’ αυτόν των κοντινών του ανθρώπων.

Ο Παρθένος έχει ένα δικό του τρόπο να διαχειρίζεται τον ζωτικό του χώρο με αποτέλεσμα κάποιοι που επιχειρούν να να τον αλώσουν να μην κινδυνεύουν να μην μπορούν να αναγνωρίσουν τον άνθρωπο που έχουν δίπλα τους.

Ο Ζυγός γνωρίζει ότι μόνο με αμοιβαίες υποχωρήσεις επιτυγχάνεται η αρμονία στη σχέση. Ετσι, δεν θα διστάσει να συμπτύξει τον ζωτικό του χώρο.

Ο Σκορπιός ως ζώδιο του νερού, που εξαπλώνεται παντού, δεν νιώθει την ανάγκη να οροθετήσει το ζωτικό του χώρο. Μάλλον οι γύρω του κινδυνεύουν από αυτόν.

Για τον Τοξότη είναι αδιαπραγμάτευτη η ελευθερία κινήσεων. Αν θέλεις να συνεχίσει να υπάρχει στη ζωή σου μην επιχειρήσεις να του βάλεις όρια.

Ο Αιγόκερως λειτουργεί καλύτερα έχοντας ένα πλαίσιο ζωής, οπότε φρόντισε να μην τον ενοχλείς.

Ο Υδροχόος αναζητεί την συναισθηματική ελευθερία οπότε αν αισθανθεί ότι ο άλλος επιχειρεί να εισβάλει στο μυαλό και στην καρδιά του, θα αντιδράσει.

Ο Ιχθύς δεν θα σου βάλει όρια,επειδή δεν τα ξέρει ούτε και ο ίδιος, ωστόσο θα κάνει αυτό που θέλει, όποτε του αρέσει, ενίοτε και αγνοώντας σε.