Tο νέο σχέδιο για την Πολιτική Προστασία θα ανακοινώσει αύριο Πέμπτη, 9 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της πολύνεκρης πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 2 μ.μ. στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ταυτόχρονα, στο κόκκινο εξακολουθεί να βρίσκεται η αντιπαράθεση με την Αντιπολίτευση, για την κυβερνητική επιλογή τοποθέτησης του Γιάννη Ταφύλλη στη θέση του Γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, μετά από την αναμενόμενη από πολλούς παραίτηση του προκατόχου του, Γιάννη Καπάκη.

Η καταλληλότητα του Γιάννη Ταφύλλη σε αυτό το κρίσιμο πόστο, αμφισβητείται με έντονο τρόπο από την Αντιπολίτευση, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων, αφού σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει πλούσια επιχειρησιακή εμπειρία και πολυετή ενασχόληση τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο, στον συγκεκριμένο τομέα, όπως και σε θέματα διοίκησης.

Τα πυρά της Αντιπολίτευσης ωστόσο εστιάζουν στο γεγονός ότι πρόκειται για κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ένα πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους και επιχειρησιακής επάρκειας, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει ζητήσει ήδη την παραίτησή του.