Εμμένει στην υπεράσπιση των αποφάσεων για τις μεταγωγές των ισοβιτών της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα και Χριστόδουλου Ξηρού, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, παρά τη θύελλα αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντά μάλιστα στους επικριτές του σε ιδιαίτερα έντονο ύφος μέσω της εφημερίδας «Αυγή», με σχετική δήλωση του, επιλέγοντας να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία την οποία κατηγορεί για «ακραία ψευδολογία» και επισημαίνει πως «καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν οι πάντες, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ως εκ τούτου τηρείται απαρεγκλίτως η νομιμότητα έναντι όλων χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις».

«Εάν δεν βρισκόμαστε μπροστά στο γνωστό φαινόμενο της ακραίας ψευδολογίας, την οποία μετέρχεται επί μονίμου βάσεως η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, θα νόμιζε οποιοσδήποτε συνετός άνθρωπος, ότι ο παραλογισμός είναι πλέον το ανώτατο στάδιο του ακροδεξιού λόγου. Φυσικά δεν πρόκειται περί αυτού, αφού οι πάντες γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν φυλακές πολυτελείας, ούτε φυσικά κολαστήρια Γ’ τύπου, όπως επίσης ότι οι μεταγωγές πραγματοποιούνται προς υλοποίηση του σχεδίου του Υπουργείου, να μετατραπεί το κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων, για την αποφυγή άσκοπων μεταγωγών, από τις επαρχιακές φυλακές στο Κέντρο. Πολύ περισσότερο που οι τελευταίες μεταγωγές ουδεμία σχέση έχουν με την έκτιση των ποινών που έχουν επιβληθεί. Καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν οι πάντες τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ως εκ τούτου τηρείται απαρεγκλίτως η νομιμότητα έναντι όλων χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωση του ο Σ. Κοντονής.