Το τι έγινε στο οικόπεδο-θυσιαστήριο, όταν οι 26 άνθρωποι αναζητούσαν απεγνωσμένα διέξοδο σωτηρίας, προσπαθώντας να γλυτώσουν από τη φωτιά που κατάπινε τα πάντα, περιγράφει η πεθερά τού ιδιοκτήτη της έκτασης στο Μάτι.

Η κ. Ραφτοπούλου μιλά για τις δραματικές σκηνές της εθνικής τραγωδίας με δάκρυα στα μάτια. «Δε μπορώ να περιγράψω να καίγεται ο άλλος, είναι κάτι τρομερό, δε μπορώ να το διαπραγματευτώ».

«Κάηκαν τα πάντα που είχα, δεν έχει μείνει τίποτα» λέει στην τηλεόραση του ANT1, περιγράφοντας τον τρόπο που η ίδια γλύτωσε από την πύρινη λαίλαπα.

«Ανοίξαμε τις δύο πόρτες του οικοπέδου, πέρασαν ένα σωρό άνθρωποι και πήγαν στη θάλασσα» αναφέρει, σημειώνοντας πως οι υπόλοιποι όμως 26 που ήταν από πίσω άργησαν.

«Δεν καταλάβαμε ότι εγκλωβίστηκαν. Τους άκουσα ότι έρχονταν από πίσω μου. Εγώ έτρεχα» συμπληρώνει η ίδια, λέγοντας πως έπρεπε να βουτάς συνέχεια για να μην πιάσει φωτιά στο κεφάλι σου.

Στη συνέχεια αποκάλυψε δε, ότι βρέθηκαν άνθρωποι καμμένοι μέσα στο σπίτι, άνθρωποι που κρύφτηκαν εκεί σε μία απέλπιδα προσπάθεια να γλιτώσουν από την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=0ek9coV6tG4