Ενα απίστευτο αλαλούμ με τον αριθμό των νεκρών και των αγνοούμενων δείχνει την απίστευτη διαχειριστική ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.

Αποτελεί ασέβεια προς τα θύματα και τους συγγενείς τους να μη γνωρίζει κανείς ούτε πόσοι κάηκαν στη φονική πυρκαγιά αλλά ουσιαστικά και πόσοι αγνοούνται παρ’ ότι χθες, μία εβδομάδα μετά βγήκαν και είπαν ότι είναι 25.

Την ίδια στιγμή ωστόσο η Πυροσβεστική δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει τον αριθμό των νεκρών και σε νέα διευκρινιστική της ανακοίνωση αναφέρει ότι ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων ήταν 84.

Δυστυχώς, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, 25 συνάνθρωποί μας αγνοούνται από την ημέρα που η πύρινη λαίλαπα σάρωσε την περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Οι ελπίδες για τους παραπάνω έχουν χαθεί, παρά το γεγονός ότι μέχρι να υπάρξουν αποδείξεις, θα θεωρούνται ότι είναι αγνοούμενοι.

Το απίστευτο αλαλούμ μεταξύ των υπηρεσιών αυτές τις ημέρες δεν επέτρεπε στην Πυροσβεστική να ανακοινώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό. Εκτιμάται ότι από τους αγνοούμενους πολλοί έχουν εξαερωθεί από τις υψηλές θερμοκρασίες της πυρκαγιάς και άλλοι έχουν πνιγεί.

Επί μία εβδομάδα ηασέβεια σε βάρος των νεκρών αλλά και των συγγενών τους συνεχίζεται από την κυβέρνηση, από τους υπεύθυνους φορείς.

Είναι ενδεικτικό ότι στην σημερινή ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανακοινώθηκε ο αριθμός των αγνοουμένων οι οποίοι ανέρχονται σε 24. Επίσης 59 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί ενώ εκκρεμούν ακόμη 28 σοροί. Μάλιστα σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής τέσσερα ακόμα που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία κατέληξαν αποφεύγοντας να αναφέρει τον συνολικό αριθμό των θυμάτων που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.

Κανείς ακόμη δεν είναι σε θέση να απαντήσει εάν οι 25 αγνοούμενοι είναι μεταξύ των σορών που έχουν εντοπιστεί κι αν τελικά οι νεκροί είναι τώρα 91 ή εάν η λίστα του θανάτου θα κλείσει εδώ ή εάν θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Σε νέα διευκρινιστική ανακοίνωση λίγη ώρα αργότερα χθες η Πυροσβεστική τόνιζε: «Μετά από σχετικά δημοσιεύματα που δημιουργούν σύγχυση σχετικά με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, παρακαλούμε τα μέσα ενημέρωσης να μην προσθέτουν τον αριθμό των αγνοουμένων στον αριθμό των νεκρών, όταν ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση τους.Διευκρινίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των αναζητήσεων ήταν 84 άτομα, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί τα 59 και υπολείπονται 25 που είναι αγνοούμενο»ι.