Ο Ούγκο Γιορίς επέστρεψε στη Νίκαια, την πόλη όπου γεννήθηκε, έτοιμος να «εκπληρώσει» ένα στοίχημα που είχε βάλει με τους συμπατριώτες του, πριν την έναρξη του Μουντιάλ: να περάσει απ’ όλα τα μπαράκια της πόλης αν η Γαλλία κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Γιορίς ως αρχηγός σήκωσε το τρόπαιο και τώρα άρχισε την… περιοδεία. Βέβαια υπάρχει… ενημέρωση για το πρόγραμμα των επισκέψεών του.

Merci, Antoine

Ο Αντουάν Γκριεζμάν δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί την πόλη όπου γεννήθηκε, τη Μακόν στην Κεντρική Γαλλία. Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης αποθεώθηκε από δύο χιλιάδες συμπατριώτες του που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της μικρής πόλης. Ο Γκριεζμάν κρατούσε στο χέρι μία ρέπλικα του τροπαίου και είχε δίπλα του τη σύζυγό του Ερικα και την κόρη του Μία. Οι κάτοικοι του Μακόν είχαν αναρτήσει ένα μπάνερ που έγραφε «Merci, Antoine»

Σκασμένος ο Ντμίτρο

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι αποχώρησε με θλάση από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί. Ο ουκρανός αμυντικός δεν μιλιόταν μετά τον αγώνα του Περιστερίου, καθώς αυτός ο τραυματισμός ήρθε σε μια περίοδο που έδειχνε να πατά γερά στα πόδια του, αφήνοντας πίσω τις ατυχίες του παρελθόντος.

«Μπράβο, Χρήστο»

Ο Χρήστος Αλμπάνης ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν στο φιλικό με τον Ατρόμητο, με μεγάλη διάθεση και κάποιες εντυπωσιακές προσπάθειες στο ματς. Κάτι που αναγνωρίστηκε και από τον Μαρίνο Ουζουνίδη, που συνεχάρη τον ποδοσφαιριστή του για όσα έκανε στο γήπεδο, όταν τον αντικατέστησε. Ο Αλμπάνης εισέπραξε «μπράβο» και από τον Χριστόφορο Κόλα, που βρίσκεται συνεχώς κοντά στους Κιτρινόμαυρους.

Το μεγαλύτερο λάθος

Αυτοί που γνωρίζουν καλά τις δυνατότητες της Βασιλείας δεν πέφτουν στην παγίδα. Δεν θεωρούν ότι η εικόνα που παρουσιάζει η ελβετική ομάδα λίγο πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι αντιπροσωπευτική των ικανοτήτων της αντιπάλου του Δικέφαλου. Και γι’ αυτό τον λόγο ο Λουτσέσκου δεν θέλει ν’ ακούει για προβληματική εικόνα της ελβετικής ομάδας. Ο Ρουμάνος θεωρεί πως δεν πρέπει να πέσουν σε τέτοια παγίδα οι παίκτες του επισημαίνοντας πως θα είναι μεγάλο λάθος. Σε παιχνίδια του καλοκαιριού για τα προκριματικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τον αντίπαλό του. Οποιος το κάνει τότε κινδυνεύει να το πληρώσει ακριβά και ο Λουτσέσκου προσπαθεί να κρατήσει σε εγρήγορση τους παίκτες του.

Τέλος ο Μπέντο

Ο Πάουλο Μπέντο αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της κινέζικης Λιφάν καθώς η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να απομακρύνει τον πορτογάλο τεχνικό λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων. Ο Μπέντο είχε εισηγηθεί την απόκτηση του Σεμπά και ο Βραζιλιάνος υπέγραψε πριν από λίγο καιρό στη Λιφάν, αλλά δεν θα έχει τελικά προπονητή του τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού.

Το τίμημα του κρας τεστ

Κοίτα πώς τα φέρνει η ζωή… Εμάνουελ Σάκιτς (φωτογραφία κάτω) και Κυριάκος Κιβρακίδης ξεκίνησαν την προετοιμασία του Ατρομήτου με 50 – 50 πιθανότητες για τη θέση του βασικού δεξιού μπακ, αλλά στο πρώτο επίσημο ματς θα επιστρατευτεί τελικά το απόλυτο αουτσάιντερ, ο 20χρονος Σπύρος Νάτσος. Και τούτο διότι η τελική πρόβα της περιστεριώτικης ομάδας πριν από τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ (26/7 στη Λευκορωσία με Ντιναμό Μπρεστ) είχε και το τίμημά της. Στο κρας τεστ με την ΑΕΚ (0-0) έμελλε να τραυματιστεί ο Εμάνουελ Σάκιτς, σε μία περίοδο μάλιστα που είναι στα… πιτς με διάστρεμμα και ο Κυριάκος Κιβρακίδης. Ετσι εξηγείται και ο εκνευρισμός τού Νταμίρ Κάναντι που καταφέρθηκε δημόσια κατά του Μπογέ της ΑΕΚ θεωρώντας ότι θα μπορούσε να αποφύγει το σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Σάκιτς. Παρεμπιπτόντως, μου σφύριξαν από το Περιστέρι ότι ο αυστριακός αμυντικός θα είχε προβάδισμα έναντι του Κιβρακίδη, αν ήταν και οι δύο στις επάλξεις. Ιδωμεν…