Λιγότερες από 10 ημέρες απομένουν μέχρι την κρίσιμη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν επί των προτάσεων για την αναδιοργάνωση του ομίλου που έχουν παρουσιάσει οι δύο κύριοι μέτοχοι, οι αδελφοί Καλλιτσάντση και οι Λεωνίδας Μπόμπολας – Δημήτρης Κούτρας.

Οσο πλησιάζει η 25η Ιουλίου τα δύο στρατόπεδα κορυφώνουν τις κινήσεις τους επιδιώκοντας να κερδίσουν τις αναγκαίες ψήφους. Η πλευρά των Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση προχώρησε χθες στην εξαγορά κι άλλου πακέτου μετοχών της εισηγμένης, ποσοστού 4,2% που ανήκε στο fund Horizon. Ετσι ανέβασαν τη συμμετοχή τους στο 27% κι ενώ οι Μπόμπολας και Κούτρας κατέχουν το 20%.

Επιπλέον χθες η πρωτοβουλία CHANGE4ELLAKTOR που ανήκει στους αδελφούς Καλλιτσάντση με δήλωση της εκπροσώπου της Μαίρης Ανδρεάδη άσκησε κριτική στις δηλώσεις Μπόμπολα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. Ο τελευταίος έκανε γνωστή την απόφασή του να παραιτηθεί σε ένα χρόνο από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην περίπτωση που κερδίσει τη μάχη, ελπίζοντας να βοηθήσει στο τέλος της πικρής εσωτερικής διαμάχης για την αναβίωση του ομίλου.

Η CHANGE4ELLAKTOR αμφισβητεί την ειλικρινή πρόθεση του Λεωνίδα Μπόμπολα και τονίζει: «Πλέον επαφίεται στους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κι όχι στον Μπόμπολα να θέσουν τέλος στη θητεία του ως διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ».