Τη συντήρηση του πρασίνου για σημαντικούς πνεύμονες πρασίνου και χώρους αναψυχής της Αττικής, για χρονικό διάστημα τριών ετών, εξασφάλισε η Περιφέρεια Αττικής, με την υπογραφή της σχετικής Σύμβασης, συνολικής δαπάνης 656.250 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν στο πολύπαθο Πεδίο του Άρεως, για τους χώρους πρασίνου εντός του πάρκου, την πλατεία Πρωτομαγιάς, τον Λόφο Εθνικής Αντίστασης, το Αττικό Άλσος – για τους χώρους εντός του άλσους και το Πάρκο Ριζάρη.

Η βελτίωση, η προστασία και η ανάδειξη του χαρακτήρα των περιοχών πρασίνου αποτελούν προτεραιότητα για το έργο, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής. Άλλωστε, στόχος είναι οι χώροι αυτοί πρασίνου να αποτελούν πόλους αναψυχής και πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους, με γνώμονα την ενδυνάμωση και τη διαφύλαξη της περιβαλλοντικής ισορροπίας των οικοσυστημάτων.

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη συντήρηση, άρδευση και διαμόρφωση του πρασίνου, τη φυτοπροστασία του υφιστάμενου πρασίνου, τη συμπλήρωση φυτικού υλικού όπου απαιτείται, τη συντήρηση του αρδευτικού συστήματος, τη βελτίωση των συνθηκών του εδάφους, τον καθαρισμό των παρτεριών. Το περιεχόμενο δε των εργασιών εξειδικεύεται σύμφωνα με τις ανάγκες και την υφιστάμενη κατάσταση κάθε πάρκου.

Σε ό, τι αφορά δε, συγκεκριμένα στο Πεδίον του Άρεως, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αλλά και φορείς τα τελευταία χρόνια διαμαρτύρονται για την εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το δεύτερο μεγαλύτερο πάρκο της Αττικής. Επισημαίνουν, δε, μεταξύ άλλων πως δημιουργείται σε όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το πάρκο έντονο αίσθημα ανασφάλειας, κυρίως λόγω της παρουσίας ομάδων ουσιοεξαρτημένων ατόμων ενώ παράλληλα υποστηρίζουν πως δε γίνονται οι απαραίτητες εργασίες ώστε το Πεδίον του Άρεως να ξαναγίνει ένας όμορφος και ασφαλής «πνεύμονας» πρασίνου.