Τα βέλη του στην κυβέρνηση εξαπολύει με δήλωση του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αιχμή τη Σύνοδο της Βορειατλαντικής Συμμαχίας που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι ανοίγουν στα Σκόπια την πόρτα της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

«Πριν από τρεις εβδομάδες στις Πρέσπες, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος αναγνώρισαν στα Σκόπια την υποτιθέμενη Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «αυτό έγινε παρά την απόλυτη αντίθεση – και μπορώ να πω την κατακραυγή των πολιτών».

«Δώσαμε τότε μάχη στη Βουλή, για να αποτρέψουμε την εξέλιξη αυτή προειδοποιώντας για τις αρνητικές συνέπειες που θα επέφερε – και μάλιστα σύντομα. Σήμερα στις Βρυξέλλες, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος ανοίγουν στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων την πόρτα της ένταξης στο ΝΑΤΟ» τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογραμμίζει ότι «παραδίδουν έτσι το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο που είχε η Ελλάδα και αποτελούσε την εθνική γραμμή των τελευταίων 27 ετών».

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος έχουν βαρύτατες ευθύνες για τα τετελεσμένα που δημιουργούν. Σύντομα θα κριθούν και για αυτό από τον ελληνικό λαό» καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Μητσοτάκης.