Η Volkswagen δίνει μια πρώτη γεύση από το νέο T-Cross, το νέο compact SUV της φίρμας, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά τους επόμενους μήνες. Το νέο μοντέλο, που αποτελεί και το επόμενο μέλος της οικογένειας των SUV των Γερμανών, βασίζεται στην πλατφόρμα MQB. Θα διαθέτει μία σειρά από προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και ασφάλειας, από μεγαλύτερες κατηγορίες μοντέλων. Το νέο μοντέλο θα τοποθετηθεί δίπλα στο T-Roc, Tiguan και Touareg, κατά σειρά μεγέθους.

Η Volkswagen αναφέρει ότι η παγκόσμια πρεμιέρα του T-Cross έχει προγραμματισθεί για το φθινόπωρο. Έχει μήκος 4,1 μέτρα, και θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο,.

Στο εσωτερικό του, και χάρη στη νέα μεταβλητή πλατφόρμα (MQB), θα προσφέρει ιδιαίτερα μεγάλους χώρους, με το πιο πρακτικό του σημείο να εστιάζεται στο στο πίσω κάθισμα που μπορεί να ρυθμιστεί κατά μήκος ώστε να δημιουργείται περισσότερος χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών ή για τις αποσκευές.

Θα βρίθει σε συστήματα υποβοήθησης οδηγού , όπου μεταξύ αυτών ξεχρίζει το σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών (Pre Crash), σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου με αναγνώριση πεζών & City Emergency Braking και το σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist).