Καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται; Αν ναι, θα ‘θελα να μου εξηγήσει και μένα γιατί τα έχω χαμένα. Εντελώς. Βέβαια γράφω Τετάρτη πρωί πρωί και δεν γνωρίζω τι θα γίνει μέχρι το Σάββατο, αλλά πώς έχω την αίσθηση ότι το συγκρότημα Καμμένος Ανεξάρτητοι Ελληνες (εξαρτώμενοι απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ) θα έχει κι άλλες αποδράσεις;

Με μπέρδεψε και η «Υπόθεση – Κατσίκης» κι άρχισα να χάνω λάδια.

Ο εν λόγω βουλευτής κατήγγειλε ότι έγινε απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του.

Αμέσως ο κύριος Καμμένος δήλωσε μετά λόγου γνώσεως, όπως πάντα άλλωστε, ότι έγινε απόπειρα κατάλυσης του πολιτεύματος από ακροδεξιά στοιχεία και βγήκε με τις πιτζάμες στους δρόμους του Διαδίκτυου και φώναζε.

– Το Σαγγελέα. Πούναι ο Σαγγελέας;

Ο κύριος Βούτσης, στο ίδιο κλίμα, μίλησε για ακροδεξιούς και άλλα Κυρελέησον.

Το Μαξίμου όμως με πιο συγκροτημένη, ήρεμη και νηφάλια σκέψη διά στόματος Τζανακόπουλου του Μέγα, ανακοίνωσε βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

«Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων σε μέλη της κυβέρνησης από περιθωριακές ακροδεξιές ομάδες. Τις οποίες ομάδες υποκινούν Βόρεια και Νότια οικονομικά συμφέροντα».

Σε λίγο όμως κάνει ένα μπραφ ο Ρουβίκωνας, παίρνει την ευθύνη και λέει. «Εμείς το κάναμε».

Ο Καμένος ανένδοτος.

«Πριτς. Δεν σας πιστεύω, τον Σαγγελέα. Πούναι ο Σαγγελέας».

Το Μαξίμου εδώ κάνει τον Κινέζο και λέει ότι για όλα φταίει ο Μητσοτάκης που μες στη βιασύνη του, του έπεσε η μάσκα του Νεοφιλελεύθερου και φάνηκε το πραγματικό του πρόσωπο. Για τη Μαρέβα δεν είπε τίποτα, αλλά θα έρθει κι αυτής η σειρά της. Πού θα του πάει; Επίσης υπάρχει σχέδιο σύσσωμης της αντιπολίτευσης να ρίξει την κυβέρνηση. Γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι, κάθε αντιπολίτευση πρέπει να θέλει να μην πέσει ποτέ η κυβέρνηση.

Θυμάστε τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση τι πλάτες έβαζε μην και πέσει ο Σαμαράς, με τα αντίστοιχα συνθήματα. «Ή εσείς ή εμείς» και το ρομαντικά επαναστατικό «Να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βουλή».

Τώρα ένα άλλο συγκλονιστικό που κατήγγειλε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου είναι ότι όλο αυτό το σουρομάδημα των ΑΝΕΛ έχει από κάτω του καταχθόνιο σχέδιο Αποστασίας.

Τσου τσου τσου τσου. Οταν έφευγαν ένας ένας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τρέχανε να ζεσταθούν στην αγκαλιά του Τσίπρα αυτό δεν ήταν αποστασία. Ηταν το «Είδομεν το φως το αληθινόν, ελάβομεν Πνεύμα επουράνιον»…

Φαντάζομαι το ίδιο φως θα είδε και η κυρία Μεγαλοοικονόμου και παράτησε στα κρύα του λουτρού την Ενωση Κεντρώων και έτρεξε με ελαφρά πηδηματάκια, χαρωπή χαρωπή στους κόλπους των συριζανέλων.

Γενικά πρέπει να παραδεχτούμε ότι σ’ αυτήν την κυβέρνηση και στις παραφυάδες της υπάρχει υψηλόν αίσθημα ευθύνης.

Παράδειγμα η κυρία Δούρου, η οποία βρήκε ποιος φταίει για το κακό στην Μάνδρα.

«Για τις πλημμύρες φταίει η αλλαγή του κλίματος». Διότι ήτανε στραβό το κλίμα, το ‘φαγε κι ο γάιδαρος, τι να σου κάνει η Υπερνομάρχισσα;

Κι ένα άλλο πολύ σωστό που εκστόμισε «Κι αλλού γίνονται πλημμύρες, στη Χαλκιδική, στη Σαμοθράκη, Βόλο και Παλαιοκαστρίτσα, γιατί δεν μιλάτε και γι’ αυτούς αλλά μόνο σε μένα τα βέλη τα φαρμακερά;».

Μου θύμισε μια συμμαθήτριά μου που την έπιασε ο καθηγητής να αντιγράφει κι αυτή έβαλε τα κλάματα και είπε:

«Μόνο εγώ αντιγράφω; Να, κι ο Φασουλής με τη Γιαδικιάρογλου αντιγράφουνε».

Και μας έδωσε στεγνά.

Καλά ξεμπερδέματα.