Η BMW θα πλασάρει από τον ερχόμενο χειμώνα – και συγκεκριμένα από το Νοέμβριο – τη νέα γενιά, τέταρτη στη σειρά, τη νέα Χ5. Η βαυαρική φίρμα καυχιέται ότι διαθέτει πολυάριθμες καινοτομίες, όπερ, νέα συστήματα υποστήριξης, εξοπλισμό business class και πιο οικονομικούς κινητήρες χωρίς ίχνος απώλειας των σπορ επιδόσεων του.

Σε διαστάσεις άγγιξε σχεδόν τα πέντε μέτρα , με μεταξόνιο μακρύτερο κατά 42 χιλιοστά από του προκατόχου του (τώρα 2.975 χιλιοστά), μήκος οχήματος αυξημένο κατά 36 χιλιοστά (4.92 μέτρα), και ύψος αυξημένο κατά 19 χιλιοστά (1.74 μέτρα).

Για παράδειγμα, από τα συστήματα υποστήριξης του οδηγού ξεχωρίζει το BMW Live Cockpit Professional , που είναι στον στάνταρ εξοπλισμό, που επιτρέπει την προσαρμογή της απεικόνισης και του συστήματος ελέγχου με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στις ατομικές ανάγκες του οδηγού.

Διαθέτει ακόμη πιο επιβλητική εμφάνιση, ενώ σε ορισμένες εκδόσεις οι ζάντες αγγίζουν σε διαστάσεις έως τις 22 ίντσες. Η υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων, η νέα σχεδίαση του πίνακα οργάνων και της οθόνης ελέγχου Control Display, και η προηγμένη φιλοσοφία απεικόνισης και ελέγχου κάνουν ακόμη πιο άνετη τη ζωή του οδηγού και των επιβατών. Οι επιβάτες έχουν μια πλειάδα επιλογών σε ηλεκτρονικές λειτουργίες – με συστήματα ψυχαγωγίας κ.α. τα καθίσματα είναι πολλαπλών λειτουργιών ενώ διαθέτει έως και ποτηροθήκες με λειτουργίες ψύξης/θέρμανσης.

Το σύστημα ψυχαγωγίας πίσω επιβατών με οθόνη αφής 10.2 ιντσών (αναμενόμενη διαθεσιμότητα από 12/2018) και χρήση στοιχείων κρυστάλλου σε ορισμένα χειριστήρια είναι ένα ακόμη ατού όσον θα βρίσκονται στο νέο μοντέλου.

Ο οδηγός μπορεί να πληροφορείται για τα πάντα από την οθόνη ελέγχου – Control Display12.3 ιντσών, με αυτές να παρουσιάζονται πλήρως ψηφιακά με ομοιόμορφη γραφιστική σχεδίαση. Η νέα BMW X5 είναι επίσης το πρώτο μοντέλο της μάρκας που ξεκλειδώνει με BMW Digital Key μέσω smartphone.

Οι πολλαπλές δυνατότητες ελέγχου επιτρέπουν στον οδηγό να χρησιμοποιεί χειριστήρια του τιμονιού, iDrive Controller, οθόνη αφής, φωνητικό έλεγχο (voice control) ή αναγνώριση χειρονομιών BMW, ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Η νέα BMW X5 θα προσφέρεται με πλειάδα κινητήρων, V8 και τρεις εξακύλινδρους, εν σειρά κινητήρες, που θα συνδυάζονται με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic. Για παράδειγμα, η BMW X5 xDrive40i διαθέτει εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα που αποδίδει μέγιστη ισχύ 340 ίππους, ενώ οι ντίζελ εκδόσεις όπως η κορυφαία

BMW X5 M50d παράγει μέγιστη 400 ίππους! Η πιο μικρή ντίζελ, η BMW X5 xDrive30d διατίθεται επίσης με έναν εξακύλινδρο, εν σειρά κινητήρα που αποδίδει 265 ίππους.

Σύμμαχος και το ευφυές σύστημα τετρακίνησης της νέας BMW X5, αλλά και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό πίσω άξονα ενώ στα συν σημειώστε και την αερανάρτηση.

Στα συστήματα υποβοήθησης υπάρχουν δεκάδες συστήματα, όπως το Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, Steering and lane control assistant, Lane Change Warning και Lane Departure Warning, Lane Change Assistant, Lane Keeping Assistant με προστασία από πλευρική σύγκρουση και υποστήριξη ελιγμού αποφυγής εμποδίου, Προειδοποίηση Διέλευσης κυκλοφορίας, το σύστημα Προειδοποίησης Προτεραιότητας και Προειδοποίησης πορείας στο αντίθετο ρεύμα.

Η ζωή του οδηγού γίνεται πιο άνετη με σύμμαχο το Parking Assistant που αναλαμβάνει τώρα καθήκοντα γκαζιού και φρένου καθώς και ελέγχου διεύθυνσης.