Ενώπιον του ανακριτή της Άμφισσας θα εμφανιστεί εντός της ημέρας ο 34χρονος κτηνοτρόφος που κατηγορείται για τη δολοφονία της 13χρονης Ρομά. Οι προσπάθειες να μετακινηθεί ο ανακριτής στη Λαμία απέτυχαν με συνέπεια να προχωρήσει διαδικασία μεταγωγής του στην ‘Αμφισσα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ώρα που θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή για να ζητήσει προθεσμία, ωστόσο όμως έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται σοβαρά αστυνομικά μέτρα από την πλευρά της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς και έχουν ενισχύθει οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή της ‘Αμφισσας, τόσο στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης όσο και στο χώρο των δικαστηρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 34χρονος είχε μεταφερθεί στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι αστυνομικοί για λόγους ασφαλείας, αλλά και για την αποφυγή έντασης από τους Ρομά στην ‘Αμφισσα, προτίμησαν τη μεταφορά του στα κρατητήρια της ΑΔ Φθιώτιδας, ύστερα από διαπραγματεύσεις στις οποίες μετείχε και ο συνήγορός του, Πέτρος Μαντούβαλος, που προηγουμένως είχε σχετικές συζητήσεις, για να πείσει, όπως είπε, τον δράστη.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαντούβαλος το απόγευμα της Δευτέρας είχε συνάντηση μαζί του και τον έπεισε ότι πρέπει να παραδοθεί και καθορίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες σε συνεργασία με τη Γεν. Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας. Ο συνήγορος αποκάλυψε ότι όλο αυτό το διάστημα βρισκόταν στην κορυφή της Γκιώνας σε δυσπρόσιτη περιοχή για να αποφύγει τη σύλληψη από τους αστυνομικούς.