Αυτό που συνέβη με τον Παύλο Γιαννακόπουλο και τα συλλυπητήρια από τον αθλητικό και μη χώρο δεν είχε προηγούμενο. Ολοι είχαν μια κουβέντα να πουν, άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο. Ολοι. Κυριολεκτικά. Από τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τον Νίκο Γκάλη. Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός μέχρι τον Γιώργο Τζαβέλλα. «Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό,τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα», ήταν μεταξύ άλλων όσα ανέφερε το δελτίο Τύπου της ΒΙΑΝΕΞ. «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναζητεί τις λέξεις για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας της, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό. Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο άνθρωπος που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας», τα λόγια της ΚΑΕ.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τηλεφώνησε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για συλλυπητήρια ενώ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον αποχαιρέτησε μέσω Twitter: «Αντίο στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Τον άνθρωπο, τον επιχειρηματία, τον αθλητικό παράγοντα άλλου τύπου, τον θεμελιωτή του μεγάλου μπασκετικού Παναθηναϊκού».
«Αγαπούσε όσο κανείς την ομάδα, τον ένιωθα σαν πατέρα», τόνισε ο τεράστιος Νίκος Γκάλης.
«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», η ανακοίνωση του μπασκετικού Ολυμπιακού και ακολούθησε του ποδοσφαιρικού: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου».