Την πιο μεγάλη (όχι απλώς κουβέντα, αλλά) αλήθεια για τον Φώτση την είπε προχθές το απόγευμα στο φερώνυμο πλέον γήπεδο των Ιλισίων ο Δημήτρης Διαμαντίδης…

Τον ρώτησαν εάν τον ξένισε η απόφαση του άλλοτε συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό και στην εθνική ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του στον Ηλυσιακό και η απάντησή του ήταν to the point, όπως λένε και στην… Καστοριά.

«Με τον Φώτση δεν με εκπλήσσει τίποτε, ποτέ και πουθενά. Το αγαπάει πολύ το μπάσκετ, αγωνίζεται από πολύ μικρή ηλικία σε επαγγελματικό επίπεδο και θα συνεχίσει να παίζει και να το χαίρεται».

Ουδέν αληθέστερον και ακριβέστερον τούτου: όντως ο Batman αγαπά τόσο πολύ το μπάσκετ ως παιχνίδι και ουχί ως επάγγελμα, ώστε φαντάζομαι πως είναι αποφασισμένος να το διακονεί και να το απολαμβάνει μέχρι να τον βαστάνε τα πόδια και τα χέρια του ώστε να μπιστάει την μπάλα και να μπουμπουνίζει εκείνα τα μεγάλα σουτ!

Το αγαπάει με έναν δικό του τρόπο, ακραιφνώς παιδιάστικο, εντελώς χομπίστικο, τρόπον τινά αγαθιάρικο και πάντως όχι πολιτικώς ορθό: το εννοώ αυτό διότι κάθε άλλος στη θέση του θα τα μάσαγε, αλλά ο ίδιος τόλμησε προχθές να πει μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ ότι «δεν παρακολουθώ τους τελικούς του πρωταθλήματος, αλλά ξέρω ότι το σκορ είναι 1-1».

Πάλι καλά, που ήξερε ότι οι Αιώνιοι είχαν από μια νίκη μέχρι το Σάββατο, θα μπορούσε κάλλιστα να αγνοεί όχι μονάχα το σκορ, αλλά ακόμη και το ότι άρχισε το γαϊτανάκι των τελικών!

Αυτός υπήρξε εξ απαλών ονύχων ο Φώτσης, τέτοιος παραμένει, ο ίδιος θα είναι πάντοτε: ένα παιδί που ακόμη και στην ηλικία των 37 ετών δεν εννοεί να μεγαλώσει, χαριεντίζεται, επιλέγει ενσυνειδήτως να ζει στην κοσμάρα του και απολαμβάνει το μπάσκετ, είτε στο ΝΒΑ, είτε στην Α’ ΕΣΚΑ!