Νέα δεδομένα δημιουργεί η πληροφορία περί συμφωνίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για την απόκτηση των ελικοπτέρων επιθετικής αναγνώρισης Kiowa Warrior τα οποία μπορεί να φτάσουν μέχρι το τέλος του έτους.

Η συνολική ονομαστική αξία όλων των υλικών αγγίζει τα 580 εκ. δολάρια. Η Αμερική προσφέρει δωρεάν ανταλλακτικά αξίας 200 εκ. δολαρίων.
Στην LOA συμπεριλαμβάνονται επίσης όλα τα απαραίτητα εργαλεία, οι συσκευές υποστήριξης εδάφους, τέσσερις εξομοιωτές πτήσεων, οι εκτοξευτές των πυραύλων Hellfire, το σύνολο του επικοινωνιακού υλικού 20 spear οπτικά συστήματα.
Σύμφωνα με την hellajurnal, η συμφωνία της προμήθειας των 70 μεταχειρισμένων ελικοπτέρων επιθετικής αναγνώρισης ανέφερε πως τα 36 απ’ αυτά θα ήταν πλήρη, με όλο τους τον εξοπλισμό, τα όπλα και τους τρεις ασυρμάτους, ενώ τα 24 θα ήταν με έναν λιγότερο ασύρματο πράγμα που θα τα καθιστούσε στο εκπαιδευτικό επίπεδο μιας και τα περισσότερα θα ήταν χωρίς οπλισμό. -Η Αμερική φαίνεται πως κάνει ένα δυναμικό come back-περίπου 500 εκ. δολαρίων- και δωρίζει στην Ελλάδα υλικά, ανάμεσα σ’ αυτά και ο τρίτος ασύρματος των Kiowa, πράγμα που μεταφράζεται ως μια σημαντική προστιθέμενη «επιχειρησιακή» αξία στην φαρέτρα της αεροπορίας στρατού. Έ

Από αυτά τα ελικόπτερα ορισμένα θα παραμείνουν για την πτητική εκπαίδευση των ιπταμένων της αεροπορίας στρατού και βέβαια τα δέκα θα είναι εκείνα που για περίπου μια 6ετία θα αποτελούν έναν εκ των βασικών πηγών για τα πολύτιμα ανταλλακτικά των ελικοπτέρων. Στις 10 Ιανουαρίου είχε υπογραφεί η συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Αμερική. Πηγές από την Αεροπορία Στρατού σημειώνουν με νόημα ότι δεν χρειάζεται ξεχωριστή εκπαίδευση για τους ιπταμένους μιας και τα Kiowa είναι ίδιας πτητικής νοοτροπίας με τα Xίουι.