Οταν ήμουν νεαρότερος θυμάμαι πως είχαν μεγάλη πέραση εκείνες οι χαλκομανίες που έγραφαν «αγάπη είναι…» και εικονογραφούνταν κιόλας με ένα γλυκούτσικο αγοράκι, ένα γλυκούτσικο κοριτσάκι και τις απαραίτητες καρδούλες!

Υπήρχαν και εξακολουθούν να υφίστανται πολλές τρυφερές εκδοχές για το τι είναι αγάπη, σε αντίθεση με τη μοναδικότητα του τρέχοντος ορισμού ενός όρου, ο οποίος ενώ εκ προοιμίου έχει θετική σημασία, στα ποδοσφαιρικά καθ’ ημάς παρεξηγήθηκε τόσο πολύ ώστε χρησιμοποιείται εντός εισαγωγικών και κατάντησε ανέκδοτο!

Την «εξυγίανση» εννοώ, που αποκαλύφθηκε ότι είναι… να μετακαλείς στη χώρα σου (ύστερα από σαράντα τρία χρόνια) ξένους διαιτητές να σου σφυρίξουν τον τελικό του Κυπέλλου σου!

Χρησιμοποιώ επίτηδες τις κτητικές αντωνυμίες, για να αναδειχθεί έτι περαιτέρω ο παραλογισμός του πράγματος, εκτός κι αν η παρουσία του Νταβίντ Μπορμπαλάν εμπίπτει στη μόδα του ρετρό και στο κύμα του vintage: δηλαδή, μπας και κρίθηκε απαραίτητο η περιλάλητη εξυγίανση να έχει συλλεκτικό και μάλιστα παγκοσμιοποιημένο χαρακτήρα!

Πολίτης της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι ο λεγάμενος, που μάλιστα θα γίνει ο πρώτος έπειτα από 43 χρόνια και ο 13ος ξένος διαιτητής σε τελικό Κυπέλλου και του εύχομαι να αποτινάξει το γρουσούζικο νούμερο και να γυρίσει σώος και αβλαβής στο σπίτι του, στην Αλμερία.

Αλλά γιατί τάχα πρέπει να μένουμε ενεοί; Από τη στιγμή που έχουν επιλεγεί –και μάλιστα αμείβονται πλουσιοπάροχα –ξένοι αρχιδιαιτητές και εφόσον η ΕΠΟ αποδεικνύεται ανίκανη να χωρίσει δυο γαϊδάρων άχυρα, όχι μονάχα ξένο διαιτητή, αλλά και ξένο γαϊδουρολάτη θα κουβαλάγαμε!

Σε κάθε περίπτωση –και για να μείνω στο πνεύμα της αλληγορίας –αύριο το βράδυ θα φανεί εάν όλη αυτή η φασαρία γίνεται για ουσιώδεις λόγους ή περί όνου σκιάς!

Αναρωτιέμαι πάντως πώς αντιδρούν σε αυτή τη (βγαλμένη από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας) απόφαση οι έλληνες διαιτητές: ανακουφίστηκαν γιατί έφυγε από πάνω τους ένα ανυπόφορο άχθος ή αισθάνονται θιγέντες, προσβεβλημένοι και εξευτελισμένοι;

Εν κατακλείδι, εκτός από το τεκμήριον της αθωότητος αναζητείται πλέον και εκείνο της… ενοχής!