Ανακοινώσεων συνέχεια και χθες στο θρίλερ με τη Folli Follie. Αυτή τη φορά η εισηγμένη εταιρεία πέρασε στην αντεπίθεση παραθέτοντας μια σειρά οικονομικών στοιχείων προς τις αρμόδιες Αρχές του Χρηματιστηρίου και το επενδυτικό κοινό με στόχο να αντικρούσει όσα υποστηρίζει εις βάρος της το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο QCM.

Μετά και τον διορισμό του ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή και συγκεκριμένα της εταιρείας Ernst&Young για να διενεργήσει εκ νέου έλεγχο στα οικονομικά της, η διοίκηση της FFG παρουσίασε μια σειρά στοιχείων με στόχο να αντικρούσει, όπως υποστηρίζει, τα όσα ψευδή αναφέρονται στην έκθεση του QCM.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, ο δανεισμός του ομίλου στη διάρκεια του 2017 αυξήθηκε κατά 178 εκατ. ευρώ λόγω έκδοσης ομολογιακού δανείου 150 εκατ. ελβετικών φράγκων και κατά το ποσό των 50 εκατ. ευρώ συνεπεία χορήγησης κοινοπρακτικού δανείου με πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. «Το ποσό αυτό χρησιμοποιήθηκε, κατά κύριο λόγο, για την ενίσχυση της ταμειακής ρευστότητας της εταιρείας, με σκοπό την αποπληρωμή του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της τελευταίας, ύψους 250 εκατ. ευρώ και λήξης τον Ιούλιο του 2019, αλλά και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς».

Χθες η μετοχή της εταιρείας σημείωσε πτώση 1,24% και έκλεισε στα 9,08 ευρώ.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΚΟΥΦΟΥ