Ετοιμος να ζήσει ξανά στιγμές αντίστοιχες με εκείνες του προηγούμενου Σαββάτου δήλωσε πως είναι ο Μιχάλης Μπακάκης, μιλώντας στα «ΝΕΑ» στα πλαίσια της MediaDay της ΑΕΚ στα Σπάτα. Ο διεθνής αμυντικός της Ενωσης τόνισε πως οι Κιτρινόμαυροι έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για τον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, στον οποίο πηγαίνουν με εξτρά κίνητρα.

Οπως μας είπε ο μπακ-χαφ της ΑΕΚ, τα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα από τη μεριά της ομάδας της Θεσσαλονίκης έχουν πεισμώσει τους ποδοσφαιριστές της Ενωσης. Που θέλουν τη νίκη, όχι μόνο για την κατάκτηση του νταμπλ, αλλά και για να δώσουν απαντήσεις προς κάθε κατεύθυνση. Αποδεικνύοντας πως είναι η καλύτερη ομάδα στη φετινή σεζόν.

Παράλληλα, σχολίασε τα στοιχεία που θα κρίνουν τον νικητή, αλλά και το πώς περιμένει να τον διαχειριστεί ο Μανόλο Χιμένεθ, δεδομένου ότι τον έχουμε δει να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της άμυνας.
Το πρωτάθλημα κατακτήθηκε, το πανηγυρίσατε για αρκετές μέρες και το χαρήκατε με την ψυχή σας. Πόσο εύκολο είναι τώρα να γυρίσετε τον διακόπτη ενόψει τελικού;

«Πανηγυρίσαμε αρκετές μέρες, χαρήκαμε εμείς, ο κόσμος, όλοι. Ομως θέλουμε το νταμπλ. Να πετύχουμε κάτι τέτοιο ξανά ύστερα από 40 χρόνια. Το πιστεύουμε όλοι πως μπορούμε να το καταφέρουμε. Το έχουμε δείξει στο γήπεδο. Το πιστεύουμε και εμείς και ο κόσμος. Οπότε το Σάββατο πηγαίνουμε στο ματς έχοντας στο μυαλό μας μόνο αυτό».

Ακούσατε όλο αυτό το διάστημα για «κλεμμένα πρωταθλήματα», για αδικίες, ακόμα και για… ντοπάρισμα. Τι έχετε να απαντήσετε σε όλα αυτά σαν ομάδα;

«Δεν δίνουμε σημασία, αλλά έχουν έρθει στ’ αφτιά μας. Το μόνο που κάνουν είναι να μας πεισμώνουν. Εμείς ξέρουμε πως το πήραμε δίκαια όπως και όλος ο κόσμος. Είμαστε πραγματικοί πρωταθλητές στο γήπεδο. Δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι το Σάββατο. Πάμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Αυτός είναι ο στόχος μας. Να μπούμε στο γήπεδο για να σηκώσουμε και αυτό το τρόπαιο».
Το τελευταίο διάστημα είδαμε την ΑΕΚ να έχει μια όχι και τόσο καλή εικόνα. Αυτό μπορεί να αλλάξει ενόψει τελικού; Mπορούμε να περιμένουμε μια… άλλη ΑΕΚ;

«Είναι λογικό μετά τον Λεβαδειακό να χαλαρώσουμε και να μας βγει όλη η πίεση που είχε προηγηθεί. Αλλά το παιχνίδι που έρχεται είναι ένα άλλο ματς. Αναγκαστικά θα το δούμε διαφορετικά. Από το ξεκίνημα τη εβδομάδας είμαστε σε ρυθμό Κυπέλλου. Είναι ένας τελικός. Εμείς θα δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κατακτήσουμε το Κύπελλο».
Εχεις αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας φέτος. Στον τελικό έχεις εικόνα πού θα παίξεις, είσαι προετοιμασμένος για κάτι συγκεκριμένο;

«Δεν ξέρω κατ’αρχάς αν θα παίξω στον τελικό. Μακάρι να αγωνιστώ, όμως το σημαντικό είναι να κερδίσουμε και να κάνουμε το νταμπλ. Ακόμα κι αν δεν παίξω. Μακάρι βεβαίως να αγωνιστώ για να βοηθήσω την ομάδα μου. Ομως ο προπονητής μου είναι αυτός που θα κρίνει τι και πώς».
Ποια είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν αυτό το ματς;

«Το πάθος, η δύναμη και θέληση. Αυτά θα μετρήσουν περισσότερο και εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα σε αυτό το κομμάτι, όπως και σε όλα τα ντέρμπι».
Το γεγονός πως στο γήπεδο θα βρίσκονται φίλαθλοι και από τις δύο ομάδες παίζει κάποιο ρόλο για εσάς;

«Κανέναν. Ισα ίσα που όλοι ελπίζουμε να υπάρχει μια καλή ατμόσφαιρα, με φιλάθλους και των δύο ομάδων στο γήπεδο χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Αυτό είναι κάτι που έχει λείψει σε αυτά τα ματς και ελπίζουμε όλοι να είναι μόνο για καλό».

Εχοντας ζήσει πρόσφατα τη γιορτή στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι ένα εξτρά κίνητρο το να βιώσετε ξανά κάτι αντίστοιχο;

«Αυτό που έζησα το Σάββατο είναι απερίγραπτο, μοναδικό. Για όλους μας. Στιγμές που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και που όλοι μας ευχόμαστε να ζήσουμε ξανά σε λίγες μέρες. Πηγαίνοντας στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο».