Κορυφαίος δικηγόρος του Ηρακλείου φέρεται να έπεσε θύμα εκβιασμού από γνωστό λογιστή και γνωστό πρώην υποψήφιο βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Ο δικηγόρος είναι επίσης από τους κορυφαίους στο Ηράκλειο και το γραφείο του βρίσκεται στο Κέντρο του Ηρακλείου. Οι «εκβιαστές» τον προσέγγισαν με σκοπό την διαμεσολάβησή τους ώστε να επιλυθούν οικονομικές εκκρεμότητες του δικηγόρου, αφού όπως τον ειδοποίησαν βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ. Από την πρώτη στιγμή ο δικηγόρος φρόντισε να καταγράψει (ηχητικά και οπτικά) τους εκβιαστές και να παραδώσει το υλικό στην Αστυνομία, όπου και απευθύνθηκε για παροχή βοήθειας και καθοδήγησης.

Οι «εκβιαστές» απαίτησαν το ποσό των 2.000 ευρώ, οπότε και θα φρόντιζαν να αποτρέψουν τον «υποτιθέμενο» έλεγχο του ΣΔΟΕ.

Ο δικηγόρος βέβαια ήξερε πολύ καλά ότι δεν βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, οπότε κατάλαβε αμέσως ότι πρόκειται για εξαπάτηση. Από την Αστυνομία έδωσαν στο δικηγόρο 2.000 ευρώ προσημειωμένα. Κλείστηκε το ραντεβού, όπου τελικά παρουσιάστηκε μόνο ο λογιστής. Συνελήφθη επιτόπου και αναζητείται αυτή τη στιγμή ο υποψήφιος βουλευτής. Ο λογιστής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε ποινικές διώξεις για εκβίαση.

Πρόκειται για άτομο που έχει απασχολήσει πολλές φορές τις Αρχές και έχει φυλακιστεί ξανά, για υποθέσεις που αφορούν τη Νύχτα του Ηρακλείου. Ο λογιστής ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Θεωρείται ότι η υπόθεση έχει βάθος και εμπλεκόμενοι είναι πολλοί περισσότεροι. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ αναμένεται να προκαλέσουν σάλο στην τοπική κοινωνία!