Όχι και τόσο ξαφνικά οι επιθέσεις από ομάδες νεοναζί έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Ανήμερα της Πρωτομαγιάς άγνωστοι βανδάλισαν σχολείο στην Καλλιθέα, το οποίο υπήρξε η φυλακή του αγωνιστή της Αριστεράς, Νίκου Μπελογιάννη. Οι τοίχοι γέμισαν συνθήματα και ναζιστικά εμβλήματα ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι άλλα τρία σχολεία έχουν δεχθεί παρόμοιους βανδαλισμούς.
Η ΕΛΜΕ Καλλιθέας αναφέρει: «Την παρέλαση της 25ης Μαρτίου ομάδα φασιστών επιτέθηκε και χτύπησε αντιφασίστες/τριες που μοίραζαν αντιφασιστικό υλικό κοντά στην πλατεία Κύπρου.
Ως γνωστόν στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Νικολάου, στον ίδιο χώρο, ήταν φυλακές όπου ανάμεσα σε πολλούς είχε φυλακιστεί και ο Νίκος Μπελογιάννης πριν από την εκτέλεσή του».
Το τελευταίο διάστημα οι ακροδεξιές επιθέσεις έχουν επανεμφανιστεί, έπειτα από ένα διάστημα σχετικής αφάνειας όσο η δίκη της Χρυσής Αυγής είχε παγώσει τουλάχιστον τις επίσημες «δράσεις».
Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ
- Βέροια: Στη ΜΕΘ του «Παπαγεωργίου» νοσηλεύεται η 24χρονη που εντοπίστηκε βαριά τραυματισμένη σε πυλωτή πολυκατοικίας
- Youth Pass: Ανοίγουν οι αιτήσεις σε λίγες μέρες – Πώς θα πάρετε voucher 150 ευρώ χωρίς εισοδηματικά κριτήρια
- 25η Μαρτίου: Μια απλή αργία ή ένα γεμάτο 5ήμερο; Η ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσετε






