Τρομερό έργο παράγει στον ΟΑΣΘ (τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης) ο μπαμπάς του υπουργού του τίποτα, Παππά, ο κυρ Στέλιος ο αγωνιστής. Το κρίνω αυτό από χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Σπίρτζη, ο οποίος, φύσει και θέσει, προΐσταται του κυρ Στέλιου αγωνιστή και λογικά μέρος αυτού του τιτανοέργου το καρπούται και ο ίδιος.

Στον ΟΑΣΘ λοιπόν, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Σπίρτζης, βρέθηκε σοβαρότατο εύρημα. Σε τι συνίσταται αυτό; Σε… «λίστα με 75 άτομα για τα οποία είχαν… ενδιαφερθεί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας», έκανε την τρομερή αποκάλυψη ο υπουργός –μιας κυβέρνησης η οποία χώνει στο Δημόσιο απ’ όπου μπορεί κάθε λογής «πελατάκια»: από παράθυρα, φεγγίτες, πόρτες, σοφίτες, ακόμη και από χαραμάδες. Και προσέξτε τώρα τι πρόσθεσε ο υπουργός Σπίρτζης που ούτε έχει ακούσει για τις χιλιάδες των χιλιάδων συριζοδιορισμών:

«Πέντε (άτομα) ήταν του κ. Γκιουλέκα (του βουλευτή της ΝουΔου), ο οποίος είπε ότι νοιαζόταν για την ανεργία των συμπολιτών μας (…) αυτός είναι ευγενικός τρόπος για να πεις πώς γίνεται ένα ρουσφέτι».

Και πρόσθεσε, προς επίρρωσιν των καταγγελιών του: «Υπάρχουν τα στοιχεία διαθέσιμα (τα έχει τουτέστιν εντοπίσει ο κυρ Στέλιος –σιγά να μην κοίταζε να πάρει κανένα λεωφορείο για τους ταλαίπωρους Θεσσαλονικείς) και θα δημοσιοποιηθούν όλα για να τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Σιγά σιγά θα αποκαλυφθούν όλα»!

Πράγμα το οποίο λογικά σημαίνει ότι αν από τους 75, αυτή την εβδομάδα δημοσιοποιήθηκαν πέντε ρουσφέτια του Γκιουλέκα, με αυτήν τη συχνότητα, δηλαδή πέντε την εβδομάδα, θα φάμε άλλες δεκατέσσερις εβδομάδες προκειμένου να γίνουν όλες οι αποκαλύψεις. Να το τραβήξουν λίγο, θα έλεγα, όχι πέντε την εβδομάδα, «σιγά σιγά», όπως δηλώνει και ο Σπίρτζης –να φτάσουμε ώς τις εκλογές με το θέμα «ρουσφέτια στον ΟΑΣΘ» ή άλλως πώς, πώς έσταξε η ουρά του γαϊδάρου!

Τώρα να σε δω…

Ο υπουργός Σπίρτζης τώρα έχει ένα μικρό παλούκι να διαχειριστεί, διότι έως τώρα, όσο δηλαδή επιτροπή μεγάλων έργων της Κομισιόν δεν ενέκρινε τον φάκελο για τον πολύπλαγκτο (και φονικότατο…) δρόμο Πάτρας – Πύργου, έλεγε, τι να κάνουμε, το έργο δεν μπορεί να προχωρήσει, διότι δεν μπορούμε να υπογράψουμε συμβάσεις. Η επιτροπή όμως ενέκρινε το έργο, το χρηματοδοτεί με 293 εκατ. και τώρα ο κυρ υπουργός έχει το παλούκι και πρέπει να δει τι θα το κάνει. Διότι παλούκι συνιστούν οι συμβάσεις για τα τέσσερα τμήματα του δρόμου (ο ευφυής υπουργός, ως γνωστόν, τον είχε τεμαχίσει στα οκτώ για να ολοκληρωθεί τάχα μου νωρίτερα αυτός), τα οποία κέρδισε «αυτός με την αξία του και όχι με ξένες πλάτες», ο κυρ Χρήστος Καλογρίτσας, κουμπάρος και φίλος πολλών και διαφόρων εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Πλην όμως ο κυρ Χρήστος εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μαντίλι να κλάψει, όχι να υλοποιήσει τις συμβάσεις για τα τμήματα της Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου. Είναι, σου λέει, πιο ξερός κι από τη ρίγανη των βουνών της Καρδίτσας, απ’ όπου και έλκει την καταγωγή. Τούτου δοθέντος, ήθελα να γνώριζα από ποια τράπεζα, συγκεκριμένα, θα πάρει εγγυητικές όταν έχουν σκάσει εδώ και πολύ καιρό τα δάνειά του από την Τράπεζα Αττικής; Ποια διοίκηση τράπεζας θα βάλει το κεφάλι της στον ντορβά (παλιά έκφραση, την οποία βαριέμαι να αναλύσω τώρα, καταδεικνύει την εκούσια θυσία…) για χάρη του κυρ Χρήστου και της υλοποίησης ενός έργου, το οποίο θα είχε ήδη αρχίσει να εκτελείται, αν δεν είχαν μεσολαβήσει τα τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ;

Πριν την καταιγίδα

Εγώ με τον άνθρωπο, τον κυρ Χρήστο (Καλογρίτσα), δεν έχω τίποτα –ούτε και είχα ποτέ. Τον συμπονώ, πρέπει να ομολογήσω, για όσα έχει περάσει εξαιτίας της φιλίας του με ορισμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο Αλέξη προσωπικά. Διότι αν είχε κάτσει στ’ αβγά του, ασχολιόταν δηλαδή με τα εργάκια που έπαιρνε από τη ΔΕΗ εδώ κι εκεί, σήμερα θα ήταν άρχοντας και όχι κατατρεγμένος. Αλλά τον παραμύθιασαν ο Αλέξης και ο Νίκος (ο Παππάς), τον έβαλαν να πάρει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες (εκεί όπου μεσουράνησε το άστρο του Νίκου του Παππά) και τώρα ο άνθρωπος δεν ξέρει τι να κάνει για να σταθεί στα πόδια του.

Ακούω πάντως, με την έννοια μαθαίνω εδώ κι εκεί στα πέριξ της πλατείας (Κολωνακίου) καφενεία, ότι η πικρία του είναι πολύ μεγάλη κατά προσώπων και καταστάσεων που τον έφεραν ώς εδώ. Που τον κατέστρεψαν. Και ένας άνθρωπος που νιώθει έτσι, έχω την αίσθηση ότι κάποια στιγμή θα ξεσπάσει…

Ενα ΝΕΟ κόμμα έρχεται

Στη Νέα Δημοκρατία, από την άλλη πλευρά, έχουν άλλα προβλήματα. Τρόμος συνέχει το περιβάλλον Κυριάκου, και τον ίδιο φαντάζομαι, από την κυοφορούμενη πολιτική πρωτοβουλία Κατερίνας Παπακώστα – Βαγγέλη Αντώναρου, η οποία θα προκαλέσει αναταράξεις (υποθέτω…) σε ολόκληρο το πολιτικό εποικοδόμημα!

Πληροφορήθηκα δε χθες ότι σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν υπό την προεδρία Κυριάκου, προς αντιμετώπιση της διαμορφούμενης κατάστασης εντός και εκτός της παρατάξεως, οι μετέχοντες μυστικοσύμβουλοι απέτυχαν να καταλήξουν σε συγκεκριμένη στρατηγική αντιμετώπισης του εγχειρήματος, το οποίο ογκούται καθημερινά!

Η πρωτοβουλία θα φέρει το όνομα ΝΕΟ, πράγμα το οποίο θεωρώ ως απολύτως φυσιολογικό, δεδομένου και του τι αντιπροσωπεύουν για τον χώρο της συντηρητικής παρατάξεως οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές του, η κυρία Παπακώστα και ο κύριος Αντώναρος, οι οποίοι από μόνοι ως οντότητες το εκφράζουν ακριβώς αυτό το νέο. Μη μου ζητάτε μόνο να εξηγήσω σε τι αναλύονται τα αρχικά, διότι δεν γνωρίζω και ενδέχεται η δική μου εξήγηση να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά ως προς την προσπάθεια, και δεν το θέλω…

Υποθέτω όμως ότι μια έγκυρη θέση επί του θέματος θα έχουμε λίαν συντόμως από τα μέσα του διακεκριμένου όσον και έγκυρου δημοσιογράφου Βαξεβάνη, ο οποίος, από δημοσιογραφική συνέπεια και μόνο, προβάλλει συχνά τις δραστηριότητες του φίλου Βαγγέλη (Αντώναρου)…

Ολα για τα ψηφαλάκια

Στο μεταξύ γίνεται, όσο πιο αθόρυβα μπορεί, δουλίτσα μήπως και καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να επανασυσπειρωθεί και να φέρει πίσω κάποιους από τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του, του 2015, που τώρα ακούν ΣΥΡΙΖΑ και τρέχουν με χίλια! Προσέξτε απόφαση, η οποία αφορά άμεσα 82.000 ανθρώπους και γύρευε πόσες, πολλαπλάσιες, χιλιάδες άλλους που εξαρτώνται από αυτούς. Οπως δήλωσε δειλά δειλά για να μην τους πάρουν και χαμπάρι και τους κράξουν κανονικά θεσμοί και κόμματα, στον ΟΑΕΔ ξεκίνησε η λειτουργία πλατφόρμας, στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, που δίνει τη δυνατότητα σε δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας να κάνουν αίτηση ρύθμισης των οφειλών τους (για διαγραφές, επαναπροσδιορισμό ύψους οφειλής και επαναπροσδιορισμό του τρόπου πληρωμής). Δίνεται η δυνατότητα, είπε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη (του πολύ «κλειστού» συστήματος ΣΥΡΙΖΑ) μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5, για πλήρη διαγραφή οφειλής στο 75% των δανειοληπτών του πρώην ΟΕΚ!!!

Και εξήγησε ότι καλύπτονται τόσο αυτοί που πήραν στεγαστικό δάνειο από τα ίδια κεφάλαια του πρώην ΟΕΚ όσο και αυτοί που πήραν κατοικίες μέσα από ειδικό πρόγραμμα του πρώην ΟΕΚ.

Μιλάμε για άλλα κόλπα. Γι’ αυτό είπα και στην αρχή ότι γίνεται «δουλίτσα» μήπως και ξαναγεμίσει η δεξαμενή ψηφοφόρων για τις εκλογές…

(Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους πιστεύουν –όχι εγώ… –ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει τελειώσει» και πως οι εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, θα είναι η επιβεβαίωση της οριστικής εξαφάνισής του από το πολιτικό προσκήνιο).