«ΤΑ ΝΕΑ» επισήμαναν χθες και από αυτήν εδώ τη θέση τούς κινδύνους που εγκυμονούν για τη χώρα οι λεονταρισμοί του υπουργού Αμυνας. Ηρθε ο ίδιος μία ημέρα μετά να δικαιώσει αυτόν τον φόβο. Αλλά και να εδραιώσει τη βεβαιότητα πως το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι παντελώς ακατάλληλο για το αξίωμα που κατέχει.

Ενα πρόσωπο, οποιοδήποτε πρόσωπο, που αντιλαμβάνεται τις διεθνείς σχέσεις της χώρας σαν ταινία του Τζέιμς Πάρις δεν κάνει για υπουργός Αμυνας. Ενα πρόσωπο, οποιοδήποτε πρόσωπο, που νομίζει ότι οι έλληνες πολίτες και οι στρατευμένοι νέοι εμψυχώνονται με θούριους βγαλμένους από φωσκολικά σενάρια δεν κάνει για υπουργός Αμυνας. Ενα πρόσωπο, οποιοδήποτε πρόσωπο, που νομίζει ότι βοηθά τους δυο έλληνες αξιωματικούς κρατούμενους στις φυλακές της Αδριανούπολης λέγοντας ότι θα τους «απελευθερώσει» δεν κάνει για υπουργός Αμυνας. Ενα πρόσωπο, οποιοδήποτε πρόσωπο, που παίζει με τα εθνικά θέματα για να βρει εκλογικό ακροατήριο δεν κάνει για υπουργός Αμυνας. Κι ένα πρόσωπο, οποιοδήποτε πρόσωπο, που ανακοινώνει στρατιωτικά σχέδια με ντουντούκες και παραληρηματικό εθνικιστικό λόγο, δεν κάνει για υπουργός Αμυνας.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Πρωθυπουργός είναι δέσμιος αυτού του υπουργού Αμυνας –χωρίς αυτόν δεν υπάρχει η κυβέρνησή του. Ο Πρωθυπουργός έχει χρέος, εθνικό χρέος, χρέος απέναντι στην πατρίδα, να πράξει τα δέοντα για να ελέγξει τον ανεξέλεγκτο υπουργό του. Καμίας κυβέρνησης εξάλλου το συμφέρον δεν είναι πάνω από τα συμφέροντα, την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.