Σύμφωνα με την παροιμιώδη έκφραση, ο μήνας έχει εννιά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το νούμερο ταιριάζει στη διαφορά των πόντων. Οσο για το τι δείχνει το ημερολόγιο, ε, αυτό πια ούτε παραγγελιά να το είχε κάνει η ΑΕΚ!

Σήμερα λοιπόν είναι 4 Απριλίου 2018 και ακριβώς μισό αιώνα από την επίτευξη του έπους του 1968 η Βασίλισσα έχει (τι άλλο από) ένα ραντεβού με την ιστορία της: τα ίχνη δεν είναι φρέσκα, από τη στέψη της στο Καλλιμάρμαρο πέρασαν κιόλας πενήντα χρόνια, ωστόσο το ιωβηλαίο αποτελεί τον πρώτο αίσιο οιωνό…

Υπάρχει και ο δεύτερος, λιγότερο ιδεαλιστικός, ρομαντικός και νοσταλγικός, αλλά πιο πρακτικός: απόψε (21.30) στις όχθες του Κάτω Ρήνου οι κυπελλούχοι Ελλάδας αντιμετωπίζουν τη Στρασμπούρ ποντάροντας και στην κάβα των εννέα πόντων από τον πρώτο προημιτελικό στο ΟΑΚΑ (77-68).

«Ανυπομονούμε»

«Είναι μια στιγμή που την περιμέναμε όλοι πώς και πώς και ανυπομονούμε να τη ζήσουμε. Δεν πρέπει όμως να πέσουμε στην παγίδα να διαφυλάξουμε το +9, αλλά να επιδιώξουμε να νικήσουμε», έδωσε το σύνθημα ο γκαρντ και κατά περίσταση «τερματοφύλακας» της ΑΕΚ Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Η ΑΕΚ δεν θέλει να δει το ίδιο έργο από την ανάποδη, άλλωστε είναι νωπό για να ξεχαστεί. Στις 14 Μαρτίου στο Νίμπουρκ ανέτρεψε το -10 της ήττας της στην Αθήνα και προκρίθηκε στους προημιτελικούς χάρη στο τρίποντο του Κέβιν Πάντερ στην εκπνοή, ενώ απόψε οφείλει να στήσει αναχώματα στην επιθυμία των γηπεδούχων από τους οποίους γνώρισε δύο ήττες στο τσακ στην πρώτη φάση του Basketball Champions League (78-80 εκτός, 87-88 εντός).

Ο Μάνι Χάρις επιστρέφει στη δράση, ο Ντράγκαν Σάκοτα εκπαίδευσε την ομάδα του στις ειδικές καταστάσεις (με τα απανωτά τάιμ άουτ στα τελευταία δύο δευτερόλεπτα του αγώνα με τον Ολυμπιακό), ενώ και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος συνέβαλε στην προσομοίωση της ΑΕΚ ενόψει του σημερινού επαναληπτικού αγώνα με τη Στρασμπούρ χρησιμοποιώντας διαρκώς σχήματα με τρεις γκαρντ, στα οποία αρέσκεται και ο Βενσάν Κολέ.

Κοντός ψαλμός αλληλούια, που λένε. Σε λίγες ώρες θα φανεί εάν, εκτός από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Συμβούλιο της Ευρώπης, θα βρουν την έδρα τους στο Στρασβούργο και οι πόθοι της ΑΕΚ…