Εχει γούστο. Να περιγράφει ο Μάλαμας Τεβεκέλης (σύμβουλος Διαιτησίας στον ΠΑΟΚ) πώς τους στήσανε οι τέως σύμμαχοι, συνέταιροι μπορείς να πεις, στην ανοικοδόμηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

– Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος, που δεν έδωσε στις 18 Φεβρουαρίου πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο ματς με την Ξάνθη (4-0), δεν έχει ξανασφυρίξει.

– Ο βοηθός Κούλα Χασάν, που άφησε γκολ-οφσάιντ στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, αγνοείται από τις 24 Ιανουαρίου.

– Εβαλαν τον Σιδηρόπουλο στο Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ για να μη σφυρίξει στο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Για να καταλήξει: «Στέλνουν μηνύματα στους διαιτητές». Παλιά καραβάνα ο Μάλαμας. Χρόνια στο κουρμπέτι, ξέρει πώς παίζεται το παιχνίδι. Αν τον διαιτητή που σπρώχνει τον ΠΑΟΚ ή πάει κόντρα την ΑΕΚ τον τρώει η μαρμάγκα, ο επόμενος θα σκεφτεί πολύ να κάνει τα ίδια. Ο Βάτσιος, αντιθέτως, που έδωσε πέναλτι στην ΑΕΚ για ανύπαρκτο φάουλ έξω από την περιοχή στο ματς με τη Λαμία, ξανασφυρίζει κανονικά και με τον νόμο. Αν είσαι δυνατός, το δείχνεις προστατεύοντας τους δικούς σου. Αν δεν μπορείς, είσαι αδύνατος. Κι ο διαιτητής, που θέλει κάλυψη, πάει πάντα με τον δυνατό. Κι ο ΠΑΟΚ, σ’ αυτή τη μεταξύ τους κούρσα για δύο, αναγνωρίζει ότι ήρθε δεύτερος.

Ταυτόχρονα, θέτει θέμα ενόψει της προσεχής περιόδου: Κομίνης, Αρετόπουλος, Θάνος, Βάτσιος, Μάνταλος, Ποντίκης, έξω από τους πίνακες. Οπως όμως έχει πει ο Βασίλης Τσιτσάνης, «τώρα είναι αργά αγάπη μου γλυκιά». Οπως στις αστυνομικές ταινίες, έτσι και στο ποδόσφαιρο, στις μονομαχίες επιβιώνει το πιο γρήγορο πιστόλι. Δεν ήταν άοπλος σ’ αυτή τη μάχη ο ΠΑΟΚ. Ουδείς εκ των δύο είναι αθώος του αίματος. Στο ποιος θα προλάβει πρώτος πήγε η δουλειά, από την αρχή της σεζόν. Οταν πλέον μπουκάρισε ο Ιβάν με το σιδερικό ήταν αργά. Ο έτερος Πόντιος (που μαζί θα φτιάχνανε το ποδόσφαιρο επειδή το αγαπάνε) τον είχε φάει στη στροφή.