Η Μπάγερν έχει μάθει να εφαρμόζει ιδανικά τον «κεραυνοβόλο πόλεμο» και επί γερμανικού εδάφους. Το είδαμε στο Klassiker στην Αλιάντς Αρένα, σε ένα εφιαλτικό πρώτο 45λεπτο για την Ντόρτμουντ, που χωρίς να το καταλάβει βρέθηκε από τα συνεχόμενα χτυπήματα ζαλισμένη στο κανναβάτσο.

Την τακτική του «κεραυνοβόλου πολέμου» είχε εφαρμόσει η Γερμανία στον περίφημο ημιτελικό του Μπέλο Οριζόντε στο Μουντιάλ 2014, που είχε αποτέλεσμα το 7-1 εις βάρος της Βραζιλίας. Η Μπάγερν μάλλον την έχει τελειοποιήσει.

Αιφνιδιαστικές επιθέσεις και ταχύτατη ανάπτυξη στην περιοχή της Ντόρτμουντ έφεραν πέντε γκολ στο πρώτο μέρος, κάτι που η ομάδα της Βαυαρίας είχε να πετύχει από τον Μάρτιο του 2013 σε ένα παιχνίδι με το Αννόβερο.

Οι παίκτες της Μπάγερν ήταν σχεδόν σε κάθε φάση ένα βήμα πιο μπροστά από τους αντιπάλους και άλλαζαν την μπάλα με μεγάλη ταχύτητα. Ο Χάμες Ροδρίγες, που έχει βρει τον καλό του εαυτό στο Μόναχο, ο Τόμας Μίλερ και ο απίστευτα κεφάτος Φρανκ Ριμπέρι σκόραραν, αλλά και «τάισαν» τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που τέλειωσε το ματς με χατ-τρικ.

Οι παίκτες της Ντόρτμουντ έδειξαν άγνοια κινδύνου και το πλήρωσαν. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η «ποδιά» που επιχείρησε ο Κάστρο στον Χάμες Ροδρίγες στη μεσαία γραμμή; Πριν καταλάβει τι είχε συμβεί, ο Κολομβιανός είχε κλέψει την μπάλα και η συνεργασία με τον Τόμας Μίλερ οδήγησε στο τρίτο γκολ.