Χρειάστηκε υπομονή δεκαοκτώ ημερών για να ανακοινωθεί η τιμωρία του ΠΑΟΚ για τα όσα θλιβερά και απαράδεκτα συνέβησαν στην Τούμπα στο ματς της ομάδας της Θεσσαλονίκης με την ΑΕΚ. Το μόνο που μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ακούγοντας την ποινή που επιβλήθηκε στον Δικέφαλο του Βορρά είναι πως πρόκειται για «χάδι». Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, με -2 από το πρωτάθλημα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου και με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Στον Δικέφαλο του Βορρά επιβλήθηκε επίσης και πρόστιμο 63.000 ευρώ και είναι ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ έπεσε στα πολύ μαλακά. Κρίνοντας κάποιος από το κατηγορητήριο με το οποίο είχε κληθεί σε απολογία ο Δικέφαλος του Βορρά, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί την συγκεκριμένη ποινή – σωσίβιο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Γιατί επί της ουσίας πρόκειται για ποινή που σώζει τον Δικέφαλο του Βορρά. Το παιχνίδι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ που διακόπηκε στο 90′ κατακυρώθηκε στην Ενωση με σκορ 3-0 αλλά το θέμα είναι φυσικά η απόφαση που έλαβε το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκα. Και πρόκειται για μια απόφαση που καταργεί κάθε λογική, με βάση τα όσα είχαν γίνει το βράδυ της 11ης Μαρτίου στο γήπεδο της Τούμπας. Κανείς άλλωστε δεν ξεχνά τις εικόνες που σόκαραν την παγκόσμια κοινότητα, με την εισβολή του οπλοφορούντος Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου. Κανείς επίσης δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτές οι εικόνες οδήγησαν τον πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ να εισηγηθεί στην FIFA το Grexit.

Εδώ μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα ασκήσει έφεση κατά της ποινής και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων. Ολοι άλλωστε θυμούνται την μεταμεσονύκτια απόφαση της συγκεκριμένης επιτροπής, για τα όσα θλιβερά έγιναν στο παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού. Μια απόφαση που έβγαλε λάδι την ομάδα της Θεσσαλονίκης και είχε προκαλέσει εντονότατες και δικαιολογημένες αντιδράσεις σε όλη την χώρα.

Στα μαλακά ο Μίχελ

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Θεσσαλονίκης τιμωρήθηκε με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ. Θα πρέπει όμως να σταθεί κάποιος και στην ποινή που επέβαλε ο Σπυρίδων Καποδίστριας στον Λούμπος Μίχελ, ο οποίος είχε εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο και απείλησε τον διαιτητή του αγώνα Γιώργο Κομίνη. «Εσύ σήμερα τελείωσες» είχε πει ο Μίχελ και για την συγκεκριμένη φράση τιμωρήθηκε με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ενενήντα ημέρες και με πρόστιμο 15.000 ευρώ. Χρήζει μάλιστα ιδιαίτερης μνείας πως από το σκεπτικό της απόφασης – χάδι και για τον Λιούμπος Μίχελ, προκύπτει ότι ο διαιτητής Γιώργος Κομίνης δεν ήθελε να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του τεχνικού διευθυντή του Δικεφάλου του Βορρά. Ετσι, ο Μίχελ τιμωρήθηκε όχι για απειλή αλλά για εξύβριση με τα άρθρα 10 και 11 του Πειθαρχικού Κώδικα.