Περισσότερες από 11.210 μόνιμες θέσεις έχουν προκηρυχθεί σε διάφορους φορείς του Δημοσίου το τελευταίο εξάμηνο και πιο συγκεκριμένα από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο του 2018. Παράλληλα έχουν «ανοίξει» πάνω από 6.520 θέσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Η μεγαλύτερη προκήρυξη αφορά τις 8.166 θέσεις τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ α’ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ (υπουργείο Εσωτερικών). Από το σύνολο των θέσεων, οι 5.235 είναι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, οι 2.714 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι 133 Πανεπιστημιακής και, τέλος, οι 84 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Το ενδιαφέρον μάλιστα για τη συγκεκριμένη μεγάλη προκήρυξη 3Κ/2018 είναι τέτοιο που συγκεντρώθηκαν συνολικά για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες 128.861 αιτήσεις, με τις 71.112να είναι αιτήσεις υποψηφίων κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Αλλωστε, όπως τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, «για πρώτη φορά ύστερα από εννέα χρόνια γίνεται διαγωνισμός για μόνιμες θέσεις εργασίας, καθώς έως τώρα καλύπτονταν από οκταμηνίτες συμβασιούχους», προαναγγέλλοντας πως την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου οι επιτυχόντες θα πρέπει να πιάσουν δουλειά. Επισημαίνεται πως ο Σκουρλέτης ανακοίνωσε μέσα στον Μάρτιο και την πρόσληψη ακόμη 118 μόνιμων υπαλλήλων σε δήμους και περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Στις 18 Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις και για τις 209 μόνιμες θέσεις στην ΕΥΔΑΠ ενώ ο διαγωνισμός για τις 26 μόνιμες θέσεις στη ΔΕΗ ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου. Πριν από μερικές ημέρες εγκρίθηκε και η προκήρυξη για την πρόσληψη 768 ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας.

Πάντως, το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται δύο μεγάλες προκηρύξεις των υπουργείων Δικαιοσύνης και Πολιτισμού για συνολικά 788 μόνιμες θέσεις. Πρόκειται για 588 θέσεις σε σωφρονιστικά ιδρύματα καθώς και 200 θέσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.