Γίγας της Κυψέλης

O ορισμός τού πολύ φασαρία για το τίποτα. Σταματάμε το πρωτάθλημα. Απειλούμε ότι δεν κάνουμε πίσω και ότι δεν υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος, όπως ο Νίκος Ρίζος (φωτογραφία) στον «Γίγαντα της Κυψέλης». Επικαλούμεθα τον μπαμπούλα του Grexit. Δίνουμε καμιά εικοσαριά συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες.

Απαιτούμε την ενυπόγραφη πλήρη υποταγή. Κρούουμε ανοιχτές θύρες σε ΕΠΟ και Σουπερ Λίγκα. Πρόεδροι και ΔΣ πρόθυμα να υποκλιθούν και να υπακούσουν στις υπουργικές εντολές. Δύο εβδομάδες φασαρία, κι αυτό ήτανε όλο. Το πρωτάθλημα (που σταμάτησε για μία μόλις αγωνιστική) επαναρχίζει με τον Γ. Βασιλειάδη νικητή και τροπαιούχο. Οποια ομάδα την προσεχή σεζόν προκαλέσει τρεις ή τέσσερις φορές σοβαρά επεισόδια θα υποβιβάζεται. Ποια μπορεί να είναι αυτή η ομάδα; Αυτομάτως αποκλείονται οι 12 από τις 16. Το να μπουκάρουν τρεις φορές στον αγωνιστικό χώρο οπαδοί της Ξάνθης, του Λεβαδειακού ή του Ατρομήτου ανάγεται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

Υποκρισια

Απομένουν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Για να μη μακρηγορούμε, όμως, έχουμε μπροστά μας ζωντανό παράδειγμα. Φρέσκο, που σπαρταράει. Να υποθέσουμε ότι στο επόμενο πρωτάθλημα γίνεται ρεπετισιόν των γεγονότων της Τούμπας. Στο Καραϊσκάκης ή στο ΟΑΚΑ. Τραυματίζεται από αντικείμενο ο Λουτσέσκου και το ματς με τον ΠΑΟΚ δεν γίνεται ποτέ. Στο επόμενο παιχνίδι μπουκάρει με το περίστροφο στη ζώνη ο πρόεδρος. Ποια θα είναι η εξοντωτική ποινή σύμφωνα με την ντιρεκτίβα Βασιλειάδη; Τίποτα απολύτως. Αφού θα πρόκειται για δύο κι όχι για τρεις παραβάσεις, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Θα ισχύσει σχετικά με τις ποινές ό,τι ακριβώς ισχύει κι εφέτος. Αυτό και μόνο το παράδειγμα δείχνει το μέγεθος της υποκρισίας. Οτι όλοι αυτοί οι λεονταρισμοί, η έλευση της FIFA στην Αθήνα και οι απειλές για Grexit δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα κακοπαιγμένο παιχνίδι εντυπώσεων. Οτι όλη αυτή η φασαρία ήταν για τα μάτια του κόσμου.

Δεν είναι ευτελές

Το αποκαλούμενο Athens Alive πουλάει. Είναι ο Παναθηναϊκός. Είναι ο Παναθηναϊκός, που δίνει αγώνα για μην υποβιβαστεί στη Β’ Εθνική. Είναι το brand name Γιαννακόπουλος. Είναι η επιβεβαιωμένη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό (φωτογραφία). Είναι όμως και οι δημοσιογράφοι που βιάζονται. Είναι η ευκολία με την οποία όταν έσκασε το θέμα ειπώθηκε ότι θα έχει τακτοποιηθεί μέχρι το Πάσχα. Για να κάνει καλή Ανάσταση, ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Λες κι επρόκειτο να πουληθεί δυάρι στη Κυψέλη. Είναι η ευκολία με την οποία είχε προσδιοριστεί το σύνολο της επένδυσης στο 1,2 δισ. Με την ίδια ευκολία ύστερα από λίγες μέρες το ποσό κατέβηκε στις 500.000 ευρώ. Χαρακτηρίζοντας το αρχικό 1,2 δισ. αστρονομικό. Οταν έγινε γνωστό ότι ο Δ. Γιαννακόπουλος με 100.000 ευρώ θα μετέχει στο 20% της συνολικής επένδυσης. Επτακόσιες χιλιάδες ευρώ σκόντο μέσα σε δέκα μέρες δεν το λες ευτελές ποσό.

Γυρίζει ο Ζέκα

Είναι όμως και αθλητικογράφοι που βιάζονται. Οτι αν γίνει το ντιλ με τον Παναθηναϊκό, αναλαμβάνουν πόστα στην ομάδα δίπλα στον Σαραβάκο και οι Μπασινάς – Καραγκούνης (φωτογραφία). Οτι έχει ήδη γίνει επαφή με τον Ζέκα για να επιστρέψει. Αν όλα αυτά ενισχύουν ή αδυνατίζουν το θέμα, η απάντηση είναι προφανής. Οταν μιλάμε για ένα ιδιαίτερα δύσκολο και χρονοβόρο πρότζεκτ. Πόσα χρόνια παλεύει η ΑΕΚ για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια; Από το καλοκαίρι του 2013. Και θα τελείωνε το θέμα του ΟΑΚΑ μέχρι το Πάσχα; Ενα πρότζεκτ στο οποίο πέρα από την κυβέρνηση και τους ενδιαφερομένους εμπλέκεται η άμμος της θάλασσας. Μια σειρά από αρμόδια υπουργεία, ο Δήμος Κηφισιάς, η Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ θα απαιτηθούν πολλαπλές νομοθετικές ρυθμίσεις. Ολα αυτά στη Νο 1 χώρα της Ευρώπης σχετικά με τη γραφειοκρατία. Αλλά με τους ρεπόρτερ να μην έχουν κανένα πρόβλημα, να βγάζουν στη φόρα τις πρώτες μεταγραφές. Οταν λεφτά υπάρχουν για ολόκληρο το συγκρότημα του ΟΑΚΑ, δεν θα βρεθούν κάτι ψιλά για να γυρίσει πίσω ο Κάρλος Ζέκα;

Με το γκουβέρνο

Σκοτώθηκαν για ματς της Τούμπας ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Και θα ξανασκοτωθούν όταν θα συζητηθεί η υπόθεση σε δεύτερο και σε τρίτο βαθμό. Εκεί που συμφωνούν, με την ταύτιση απόψεων να φτάνει στο 100%, είναι με τον Γ. Βασιλειάδη: «Ο,τι πει ο υπουργός». Με το δόγμα, όποιος είναι με το γκουβέρνο δεν έχασε ποτέ.