Προχθές, την ίδια ώρα που κατέρρεε μετά 2-3 χρόνια προετοιμασιών η ηλεκτρονική πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», τρισόλβια η Ολγα Γεροβασίλη ανακοίνωνε σε συνέδριο ότι «H ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα με έμφαση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι η βάση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας». Ταυτόχρονα, μαθαίναμε πως αποπέμφθηκε ως υπεύθυνος για το χάλι του ΕΦΚΑ ο διοικητής του (και αποτυχημένος πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ) Θανάσης Μπακαλέξης, ότι παραιτήθηκε ο συριζαίος συνδικαλιστής Θανάσης Καποτάς από την προεδρία του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης γιατί θέλει να πολιτευθεί –ενώ λίγες ημέρες πριν είχε παραιτηθεί για τον ίδιο λόγο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας Διονύσης Καλαματιανός. Τη θέση του πήρε ο Διονύσης Τεμπονέρας –ο γνωστός για τις ύβρεις κατά των αντιπάλων του γιος του Νίκου Τεμπονέρα, που η μόνη του σχέση με τη ναυτιλία είναι ότι τα καλοκαίρια κάνει μπάνια στη θάλασσα.

Είναι προφανές ότι η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα γίνεται με έμφαση στα κομματικά ένσημα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καμιά σχέση δεν έχει με όποια «παραγωγική ανασυγκρότηση» –και είναι μάλλον βέβαιο ότι κάποιος αποτυχημένος ή μέλλων πολιτευτής βρίσκεται πίσω και από το μεγαλειώδες φιάσκο του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον». Εκτός και αν είναι αυτοπροσώπως υπεύθυνος ο επιτυχημένος (σε σταυρούς προτίμησης) υπουργός Γιώργος Σταθάκης· που απλώς ζήτησε συγγνώμη, αφού δεν είχε το φιλότιμο να ζητήσει κάποια παραίτηση ή να παραιτηθεί ο ίδιος. Και θα έρθει μετά η κυρία Μπαζιάνα να μας πει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνά αλλά δεν έχει την εξουσία» –αν την είχε, τι παραπάνω θα έκανε; Θα έστελνε στα δικαστήρια όλα αυτά τα αποτυχημένα κομματικά στελέχη με την κατηγορία ότι σαμποτάρουν την «παραγωγική ανασυγκρότηση» της κυρίας Γεροβασίλη επειδή είναι πράκτορες του ιμπεριαλισμού και του Κυριάκου Μητσοτάκη; Ή θα έδινε στον Ιβάν Σαββίδη πρωτάθλημα, Κύπελλο, κανάλια και εφημερίδες να έχει να παίζει; Δεν της φτάνει η εξουσία να διακόπτονται όλοι οι ποδοσφαιρικοί αγώνες για να λευκανθεί ο εκλεκτός της κυβέρνησης;

Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την εξουσία και μάλιστα πλεονεκτεί έναντι όλων των προηγουμένων δεν προκύπτει μόνο από το ότι μπορεί να διορίζει οποιονδήποτε άσχετο πολιτευτή σε οποιαδήποτε θέση, τα έκαναν και άλλοι αυτά. Κανείς όμως δεν κατάφερε μέσα σε έξι μήνες να φορτώσει τη χώρα κάτι μεταξύ 80 και 200 δισεκατομμύρια: κουράστηκαν επί 35 χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να καταφέρουν αντίστοιχο άθλο. Και καμιά άλλη δεν κατάφερε να εξευτελιστεί και να γελοιοποιηθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα –η αρνητική ανωτερότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη.