Ηλιόλουστο το μεσημέρι στα Χανιά, ηλιόλουστος και ο Ολυμπιακός που επέστρεψε στις νίκες με τρόπο εμφατικό, στην ειδική διαδρομή που φέτος του ταιριάζει περισσότερο από όλες τις άλλες. Σε εκείνη της περιφέρειας (5 νίκες, 2 ισοπαλίες). Το τελικό 4-0 στα Περιβόλια επί του Πλατανιά δεν αφήνει περιθώρια συζήτησης για τον τρόπο αλλά και για τον… κόπο. Περίπατος για τους πρωταθλητές που είχαν το ματς στην ασφάλεια του 2-0 σε μισό ημίχρονο (Ρομαό 14′, Μάριν 24′) και σε επίπεδο τυπικής διαδικασίας (3-0) από το 35′. Από τη στιγμή που ο Κέβιν Μιραλάς ξανασυναντήθηκε με τα αντίπαλα δίχτυα, ακριβώς έναν χρόνο μετά (11/3/2017, Εβερτον – Γουέστ Μπρομ) το τελευταίο του γκολ σε συλλογικό επίπεδο. Ο Βέλγος ήταν χθες Μιραλάς απ’ τα παλιά, κάνοντας δικό του τον αριστερό διάδρομο. Μακράν ο πλέον δραστήριος της ομάδας του Οσκαρ Γκαρσία. «Είμαι ικανοποιημένος, θα ήθελα περισσότερα γκολ από όλους τους επιθετικούς μας. Είχαμε κινητικότητα, ξέραμε ότι σε τέτοιο γήπεδο, με αυτό τον καιρό και με τον αντίπαλο να παίζει άμυνα, έπρεπε να είμαστε επιθετικοί. Είμαι πολύ ικανοποιημένος κυρίως από το πρώτο ημίχρονο» σχολίασε ο Καταλανός, που είδε τον Σισέ στο 58′ να κλείνει τον χορό των γκολ και να σπεύδει να αφιερώσει το τέρμα του στον Φρανσουά Μοντέστο που κάθονταν στον πάγκο. Στον πάγκο που βρέθηκε στο 67′ ο Αντρέ Μάρτινς που χθες βρέθηκε στην εντεκάδα του Ολυμπιακού για πρώτη φορά από τον Οκτώβρη (!) σε ματς πρωταθλήματος. Και ήταν καλός ο Πορτογάλος πλάι στον Ρομαό.

15 βαθμοί δρόμος

Οι Ερυθρόλευκοι είναι πλέον στους 53 βαθμούς, πέντε αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος και βέβαια περιμένοντας την οριστική απόφαση για το ματς με την ΑΕΚ. Το πρόγραμμα της ομάδας του Γκαρσία ώς το τέλος του δρόμου είναι: Λεβαδειακός (εκτός), Κέρκυρα (εντός), Απόλλωνας (εκτός), Παναιτωλικός (εντός), ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός). Υπάρχει μπροστά μια διαδρομή 15 βαθμών συν το αποτέλεσμα της έφεσης (που πλέον μοιάζει αυτονόητο μετά την απόφαση του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ). Ο Ολυμπιακός φτάνει μάξιμουμ ώς τους 68 βαθμούς. Μετά τον νέο πόλεμο χθες στη Τούμπα, όλα είναι πιθανά με αυτή τη συγκομιδή. Αρκεί οι Ερυθρόλευκοι να συνεχίσουν στον δρόμο που χάραξαν από χθες.

Και ο Πλατανιάς; Εκείνος τη μοίρα του τη γνωρίζει καιρό τώρα και όπως φαίνεται έχει συμβιβαστεί μαζί της. Χθες τον Ολυμπιακό απλά δεν τον… είδε. Οπως δεν βλέπει εδώ και εβδομάδες τρόπο σωτηρίας.

Πλατανιάς: Κλιαΐτς, Νίλι, Ντικαμονά, Κασάλιτσα, Καρυπίδης, Πλιάτσικας (71′ Παπανικολάου), Στάμου (46′ Πατράλης), Μάλσα, Δημούτσος (46′ Κοροβέσης), Ουές, Ενσικουλού.

Ολυμπιακός: Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μποτία, Κούτρης, Ρομαό, Μάρτινς (65′ Ζιλέ), Μάριν, Φορτούνης (62′ Σεμπά), Μιραλάς (75′ Τζούρτζεβιτς), Ανσαριφάρντ.