Από την ηµέρα της απόφασης για την τιµωρία του ΠΑΟΚ, κύκλοι της οµάδας της Θεσσαλονίκης έκαναν σηµαία την ατάκα «το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια». Αποψη ορθή, που βεβαίως σε κάποιες περιπτώσεις δεν µπορεί να εφαρµοστεί. Οπως για παράδειγµα στο ντέρµπι του ΠΑΟΚ µε τον Ολυµπιακό και φυσικά σε αυτό µε την ΑΕΚ, χθες.

Και στις δύο περιπτώσεις, τα όσα έγιναν στην Τούµπα ήταν τουλάχιστον απαράδεκτα. Με την οµάδα της Θεσσαλονίκης να βιώνει καταστάσεις που δεν της αξίζουν και που τη φέρνουν πολλά βήµατα πίσω.

Η εικόνα του Γκαρσία να πέφτει στο έδαφος χτυπηµένος από ρολό ταµειακής, η φωτογραφία του Ιβάν Σαββίδη µε το περίστροφο στη ζώνη, οι χειρονοµίες του Λούµπος Μίχελ προς τους ανθρώπους της ΑΕΚ, είναι σκηνές που αµαυρώνουν την εικόνα του ΠΑΟΚ και γενικότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ενός ποδοσφαίρου που χθες δέχθηκε ένα πολύ ισχυρό χτύπηµα.

Στα παραπάνω βεβαίως εµπλοκή της ΑΕΚ δεν προκύπτει. Η Ενωση πήγε στην Τούµπα να παίξει το παιχνίδι της και δίνοντας τον δικό της αγώνα για να προασπίσει τα συµφέροντά της. Παρότι οι συνθήκες που είχαν διαµορφωθεί µε την επιστροφή των βαθµών στον ΠΑΟΚ και το άνοιγµα της Τούµπας πριν από το µατς την έβρισκαν θιγµένη. Ακόµα κι έτσι όµως στο φινάλε βγήκε κερδισµένη από έναν ακόµα «τελικό» και έδειξε πως ο στόχος του πρωταθλήµατος έχει γίνει… αυτοσκοπός.