Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν «συμπεριφέρθηκε σωστά στις ΗΠΑ» στις μεταξύ τους εμπορικές σχέσεις, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα σχέδιά του να επιβάλει υψηλούς τελωνειακούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

«Το έκαναν σχεδόν πρακτικά αδύνατο να έχουμε εμπορικές συναλλαγές με εκείνους και εντούτοις εκείνοι στέλνουν τα αυτοκίνητά τους και όλα τα υπόλοιπα στις ΗΠΑ» επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, την οποία παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μας συμπεριφέρθηκε σωστά. Πρόκειται για εμπορική κατάσταση πολύ, πολύ άδικη» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικούς κράτους.

«Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά εάν συνεχίσουν να το κάνουν αυτό, τότε εμείς θα επιβάλουμε δασμούς ύψους 25% στα αυτοκίνητά τους. Και, πιστέψτε με, δεν θα το κάνουν για πολύ ακόμη» συμπλήρωσε ο μεγιστάνας.

«Η Βόρεια Κορέα είναι ειλικρινής»

Μιλώντας για τη Βόρεια Κορέα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διατύπωσε την εκτίμηση ότι είναι «ειλικρινής» στις δηλώσεις της που αφήνουν να διαφαίνεται διπλωματική προθυμία για το θέμα της αποπυρηνικοποίησης, τονίζοντας ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η διεθνής κοινότητα σε βάρος του βορειοκορεατικού καθεστώτος έχουν παίξει ρόλο.

«Πιστεύω ότι είναι ειλικρινείς, όμως, πιστεύω επίσης ότι είναι ειλικρινείς λόγω των κυρώσεων και όσων εμείς κάναμε σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, περιλαμβανομένης της μεγάλης βοήθειας που λάβαμε από την Κίνα» τόνισε.