Το νέο XC40 κατέκτησε χθες, στα πλαίσια της έναρξης της τα Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης στην Ελβετία τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Aυτοκινήτου της Xρονιάς 2018!

«H κατάκτηση του βραβείου από το νέο μας XC40 συμπίπτει με μια τέλεια χρονική συγκυρία», δήλωσε ο Χόκαν Σάμιουελσον (Håkan Samuelsson), Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. «

Σήμερα, για πρώτη φορά η Volvo διαθέτει τρία παγκόσμια SUV στην γκάμα της. Το XC40 θα δώσει ισχυρή επιπλέον ώθηση στην ανάπτυξή μας, βάζοντάς μας σε μία νέα, ταχύτατα αναπτυσσόμενη κατηγορία, αυτή των compact SUV”.

Το XC40 είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture), διαθέτει πλειάδα νέων συστημάτων ασφαλείας, όπως σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, το σύστημα αποφυγής συγκρούσεων City Safety, το σύστημα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο Run-Off Road Mitigation, το Cross Traffic Alert με αυτόματο φρενάρισμα και την κάμερα 360° που βοηθά τους οδηγούς να ελιχθούν σε μικρούς χώρους στάθμευσης.

Το XC40 διαθέτει ένα άνετο εσωτερικό, με πολλαπλές πρακτικές λύσεις, όπως, έναν ειδικό χώρο για κινητό τηλέφωνο που συμπεριλαμβάνει παροχή ασύρματης (επαγωγικής) φόρτισης κ.α.