Ολα δείχνουν ότι ο κύκλος του Αρσέν Βενγκέρ στην Αρσεναλ κλείνει. Ο αλσατός τεχνικός δεν δίστασε παραδεχθεί ότι η φετινή πορεία της ομάδας είναι χειρότερη από την περσινή. Μία εφιαλτική εβδομάδα ολοκληρώθηκε χθες στη νότια ακτή της Αγγλίας με την ήττα από την Μπράιτον. Είχαν προηγηθεί οι δύο ήττες από τη Μάντσεστερ Σίτι, στον τελικό του Λιγκ Καπ και στο πρωτάθλημα. Χωρίς βαθμό στα τελευταία τρία ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, η Αρσεναλ μπορεί να κινδυνεύσει να μείνει ακόμα και εκτός Ευρώπης.

Ετσι όπως είναι η κατάσταση θα χρειαστεί προκριματικά για να αγωνιστεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Τα μεγαλεία των χρυσοφόρων ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ανήκουν στο παρελθόν και αυτό είναι το πιο σημαντικό για τη διοίκηση.

Ο Βενγκέρ δέχεται έντονη κριτική. Το «Wenger out» έχει γίνει μόνιμο, όχι μόνο στο Εμιρέιτς, αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Πριν από λίγες ημέρες ο πρώην αμυντικός της ομάδας, Μάρτιν Κίον, υποστήριξε ότι ο Αλσατός βλέπει ως ρουτίνα τη δουλειά του πλέον και δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές.

Την περσινή χρονιά έσωσε την παρτίδα με την κατάκτηση του Κυπέλλου. Φέτος αποκλείστηκε νωρίς από τη Νότιγχαμ. Τις προηγούμενες σεζόν μπορεί να μην κατακτούσε τίτλους, αλλά έμπαιναν στο ταμείο δεκάδες εκατομμύρια από το Τσάμπιονς Λιγκ. Γι’ αυτό και τώρα έχει αρχίσει η παρέλαση των υποψηφίων με πιο πρόσφατο τον Μικέλ Αρτέτα, συνεργάτη του Γκουαρντιόλα στη Σίτι.