Μια αλληλουχία ανορθολογικών ενεργειών που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον όλεθρο καταλήγουν στην επιτυχία. Ο Τζενάρο Γκατούζο αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του.

Κακός ποδοσφαιριστής, που έγινε αναντικατάστατος σε ομάδες με παικταράδες κατακτώντας δύο Τσάμπιονς Λιγκ και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάνοντας τη βρώμικη δουλειά. Κακός προπονητής, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, που κάνει θαύματα στη Μίλαν.

Καβγατζής, έπιασε κάποτε από τον λαιμό έναν από τους πιο σκληρούς του ποδοσφαίρου, τον Τζο Τζόρνταν, ενώ προσπάθησε να σκοτώσει με πιρούνι τον φίλο του Αντρέα Πίρλο.

Ενας άνθρωπος που ρίχνει σφαλιάρες στους παίκτες του, που τους βρίζει, που τους βασανίζει στις προπονήσεις, που τους ζητά να τον μισήσουν κι αυτοί τον λατρεύουν.

Στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ ήρθε το καλοκαίρι του 2014 και έφυγε σαν τον κλέφτη παραμονές Χριστουγέννων. Είπε «πάω κι έρχομαι», όπως λένε όλοι οι κοπανατζήδες. Ο Γκατούζο λέει ότι μαθαίνει. Στην Ελλάδα το μόνο που έμαθε ήταν η λέξη «malakies». Του άρεσε δε τόσο πολύ ώστε τη λέει ακόμα και στους παίκτες του στη Μίλαν. Οταν ανέλαβε τους Ροσονέρι στα τέλη Νοεμβρίου, κανείς δεν πίστευε πως θα αντέξει παραπάνω από έναν μήνα. Η Μίλαν συμπλήρωσε ήδη 13 σερί αγώνες αήττητη και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου χωρίς να δεχθεί γκολ. Το φαινόμενο Γκατούζο σαρώνει…