Είναι λογικό να υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός στον ΠΑΟΚ αλλά ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Θεσσαλονίκης κ. Ιβάν Σαββίδης, που μοιάζει να είναι ο μόνος ψύχραιμος, θα ήταν καλό να κάνει συστάσεις και να ηρεμήσει τα στελέχη της ομάδας. Προχθές, ο ιδιαίτερα αψύς και επιθετικός κ. Λούμπος Μίχελς, τεχνικός διευθυντής (ή κάτι τέτοιο στον ΠΑΟΚ…), πρωταγωνίστησε σε νέους καβγάδες, αυτή τη φορά στο γήπεδο του Πανιωνίου. Ο Μίχελς διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα για μια ασήμαντη απόφαση του διαιτητή Σκουλά (ένα φάουλ που δεν έδωσε υπέρ του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή κι ενώ το σκορ ήταν 0-2…) με αποτέλεσμα να εξοργίσει τους τριγύρω του οπαδούς του Πανιωνίου που βρίσκονταν στην εξέδρα των επισήμων. Οι δυο ομάδες έχουν –και σε παραγοντικό επίπεδο –εξαιρετικές σχέσεις και η γενικά εριστική συμπεριφορά του Μίχελς ήταν ακατανόητη: ίσως να ένιωθε πως μπορεί να κάνει ό,τι θέλει γιατί ήταν περιτριγυρισμένος από ένα σωρό «φουσκωτούς» που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε προσλάβει (ή μήπως επιστρατεύσει;) για την περίσταση.

Θέση

Για να ηρεμήσουν τα πράγματα χρειάστηκε ο Μίχελς να αλλάξει θέση αλλά και να παρέμβει πυροσβεστικά ο συνήθως ψύχραιμος και χιουμορίστας Τάκης Φύσσας, που παρακολουθούσε το ματς, και εξήγησε στους παρευρισκόμενους ότι ο Μίχελς, για να μη διαμαρτύρεται, «θέλει να βλέπει διαιτησίες σαν εκείνη του Κύζα στο περσινό ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός». Ο κόσμος γέλασε και η ένταση σταμάτησε, αλλά δεν είναι δεδομένο ότι ο Μίχελς θα βρει τόση κατανόηση αν συμπεριφερθεί έτσι και σε άλλο γήπεδο. Ευτυχώς πάντως που χάρη στη σοβαρότητα των παρόντων αποφύγαμε μια γενική σύρραξη σε μια εξέδρα που φιλοξενούσε μεταξύ άλλων τον σχεδόν πάντα παρόντα στο γήπεδο του Πανιωνίου υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιώργο Βασιλειάδη. Θα ‘χε πλάκα να είχαμε επεισόδια κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια του υφυπουργού, που καθώς έμαθα έμοιαζε ανακουφισμένος όταν όλα τελείωσαν.

Κοντονής

Ο ανακουφισμένος Βασιλειάδης, αφού τελείωσε το ματς, συνέχισε να κάνει τη δουλειά του, που, ως γνωστόν, είναι να δίνει συνεντεύξεις διαλύοντας το ρεκόρ που κρατούσε ο προκάτοχός του κ. Σταύρος Κοντονής. Προχθές ο υφυπουργός, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, απάντησε με δυο μέρες καθυστέρηση στο αίτημα της ΑΕΚ για διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι την έκδοση των οριστικών αποφάσεων από την αθλητική Δικαιοσύνη. «Το πρωτάθλημα μπορεί να διακοπεί από το υπουργείο μόνο αν υπάρχουν λόγοι ασφαλείας. Ολα τα άλλα, τα καθαρά ποδοσφαιρικά, είναι θέματα της Ομοσπονδίας και της Λίγκας. Δεν μπορεί να σταματήσει ένα πρωτάθλημα. Υπάρχουν ρήτρες, κανονισμοί, υπάρχουν ημερομηνίες που πρέπει να τηρηθούν. Σε κάθε περίπτωση, αν είναι κάθε φορά που περιμένουμε τις αποφάσεις του δικαστηρίου να αναβάλλεται και το πρωτάθλημα, θα χρειαζόμασταν δύο σεζόν για να τελειώσει μία» είπε και πρέπει να τον άκουσε ο Κοντονής και να έσκασε στα γέλια, αφού ο Ζακυνθινός διέκοπτε το πρωτάθλημα για πλάκα και χωρίς να ρωτάει κανέναν. Οχι ότι ο Βασιλειάδης ρωτάει. Απλά δεν είπε τίποτα την πρώτη μέρα, περιμένοντας να δει τις αντιδράσεις των εμπλεκομένων. Το ότι υιοθέτησε τη θέση του Γιώργου του Σαββίδη, που κατηγόρησε την ΑΕΚ ότι θέλει τη διακοπή για να ξεκουραστούν οι παίκτες της, είναι μια σύμπτωση. Μην πάει ο νους σας στο πονηρό.

Παρέμβαση

Είπε και κάτι άλλο ωραίο ο Βασιλειάδης: ότι περιμένει παρέμβαση της UEFA για να σταματήσουν οι παράγοντες των ομάδων να χρησιμοποιούν τα social media για να κάνουν δηλώσεις. «Ηταν λάθος που δεν μπήκαν στον πειθαρχικό κώδικα οι δηλώσεις. Θα πρέπει να σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι των δηλώσεων και μπορεί κάποιοι παράγοντες να κάνουν πλακίτσα, αλλά από κάτω υπάρχει κόσμος και δεν έχουν όλοι το μυαλό τους στο κεφάλι τους, με ό,τι αυτό σημαίνει. Πρέπει να αυστηροποιηθούν οι νόμοι και να διορθώσουμε αυτά τα λάθη» είπε και πρόσθεσε πως «δυστυχώς θα χτυπήσει ξανά το καμπανάκι απ’ έξω και θα αυστηροποιήσουμε το θεσμικό πλαίσιο». Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει πως πάλι θα ψάχνουμε να βρούμε τον κ. Θόδωρο Θεοδωρίδη, τον γενικό γραμματέα της UEFA, για να τον παρακαλέσουμε να μας στείλει κάποια επιστολή, που να ζητάει να τιμωρούνται όσοι χρησιμοποιούν τα social media για δηλώσεις και ειρωνείες. Αυτή η επιστολή, όταν έρθει, θα επιτρέψει στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο να παρακαλέσει τον Γιωργάκη τον Σαββίδη π.χ. να σταματήσει να παίζει με το Ιnstagram: μόνοι μας ούτε αυτό δεν τολμάμε να κάνουμε.

Βίντεο

Χθες ο ΠΑΟΚ ανέβασε ένα βίντεο κοροϊδεύοντας τον τραυματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού στην Τούμπα, αλλά και τον ιατροδικαστή που τον εξέτασε: το έκανε με τη βεβαιότητα ότι κανείς αθλητικός εισαγγελέας δεν θα ασκήσει δίωξη για συστηματική δυσφήμηση του αθλήματος. Ωστόσο η πρακτική είναι λανθασμένη. Θα ‘πρεπε απλά να παραγγείλουν μια νέα δημοσκόπηση. Και μόλις δουν στην κυβέρνηση τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα θα ζητήσουν, όχι απλώς την τιμωρία του Ολυμπιακού, αλλά και την εκδίωξη του Καταλανού από τη χώρα…