Σε νέα καταγγελία για την υπόθεση με την επιδότηση ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, κάνει η Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, η Ομάδα Αλήθειας επισημαίνει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Φωτάκης, ζήτησε το εν λόγω επίδομα παρά το γεγονός ότι στη δήλωση πόθεν έσχες που έχει κάνει, δηλώνει πως είναι κάτοχος μονοκατοικίας 260 τετραγωνικών μέτρων στο Νέο Ψυχικό.

Στην ανάρτησή της η Ομάδα Αλήθειας γράφει:

Δεν αντέχουμε άλλο ηθικό πλεονέκτημα! Ο αναπληρωτής Υπουργός Φωτάκης είχε κάνει αίτηση για ενοίκιο για να έχει σπίτι στην Αθήνα. Μόνο που από το Πόθεν Έσχες του φαίνεται ότι έχει σπίτι 260 τ.μ. στο Νέο Ψυχικό! Τελικώς όπως δήλωσε ο ίδιος δεν πήρε τα χρήματα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αμέσως μόλις το όνομά του ενεπλάκη στην υπόθεση, ο κ. Φωτάκης βγήκε στον Σκάι και δήλωσε ότι ουδέποτε έκανε χρήση της επιδότησης, δεν εισέπραξε ποτέ τα χρήματα που είχαν βγει, αν και παραδέχθηκε ότι είχε κάνει αίτηση, αλλά πρόσθεσε ότι τελικά έμεινε σε διαμέρισμα με τον γιο του.

Όπως διευκρίνισε, η αίτηση που είχε καταθέσει δεν ήταν για επίδομα ενοικίου αλλά για έξοδα διαμονής, όταν είχε αμφιβολίες για το πού θα μείνει. «Δεν μιλάει για ενοίκιο αλλά για δαπάνες διαμονής» πρόσθεσε