Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί στη χώρα μας, από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, το καινούργιο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γιορν Λιρ Χορστ (Jørn Lier Horst) με τίτλο «Αδιέξοδο» και ένα νέο μυστήριο ξεκινά για τον επιθεωρητή Βίλιαμ Βίστιν, τον ήρωα του νορβηγού συγγραφέα.
Γεννημένος το 1970 στο Μπάμλε της Βόρειας Νορβηγίας, ο συγγραφέας ήταν αστυνομικός επιθεωρητής στη νορβηγική αστυνομία, επικεφαλής του Εγκληματολογικού Τμήματος, και γνωρίζει πολύ καλά αυτά για τα οποία μιλά στα βιβλία του. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2004, με τον «Βασικό μάρτυρα», το πρώτο βιβλίο της σειράς με ήρωα τον αστυνομικό επιθεωρητή Βίλιαμ Βίστιν. Τα βιβλία του έχουν εκδοθεί σε 26 χώρες, ενώ το βιβλίο «Bunnfall» αναδείχθηκε ανάμεσα στα πέντε δημοφιλέστερα βιβλία στη Διαδικτυακή Λέσχη Βιβλίου CrimeFictionLovers.
Το 2016, το «Πρωτόγονο ένστικτο» τιμήθηκε με το Petrona Award ως το καλύτερο σκανδιναβικό αστυνομικό μυθιστόρημα. Από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του «Έγκλημα στα φιόρδ» και «Τα κυνηγόσκυλα».
Είναι συγγραφέας της σειράς υποθέσεων μυστηρίου CLUE Series (για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών) που κυκλοφορεί και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Διόπτρα με τίτλο σειράς «Ομάδα δράσης ΚΛΟΥ».
Η σειρά των αστυνομικών μυθιστορημάτων του Γιορν Λιρ Χορστ με ήρωα  τον επιθεωρητή Βίλιαμ Βίστιν έχει πουλήσει στη Νορβηγία πάνω από 1.500.000 αντίτυπα. 

Το παρελθόν δεν πεθαίνει ποτέ εντελώς και κάποιες φορές τα διλήμματα που αντιμετωπίζουμε δεν έχουν εύκολη λύση:
«Σημειωμένα χαρτονομίσματα κι ένα περίστροφο. Τα αποτυπώματα δείχνουν τον ένοχο. Ο Βίλιαμ Βίστιν έχει τις αμφιβολίες του. Οι έρευνες οδηγούνται σε αδιέξοδο… Κατεβαίνει στο υπόγειο. Η ατμόσφαιρα είναι βαριά και πνιγηρή. Το τεράστιο σκουριασμένο χρηματοκιβώτιο του παππού της είναι κλειδωμένο. 
Η Σοφίε Λουν δεν είναι σίγουρη πως θέλει να δει το περιεχόμενό του. 
Ο διαβόητος λαθρέμπορος ναρκωτικών Φρανκ Μαντ πέθανε τον χειμώνα που πέρασε, αφήνοντας κληρονομιά αυτό το ερειπωμένο σπίτι. Σίγουρα κάτι ύποπτο κρύβεται εκεί μέσα…
Την ίδια εποχή εξαφανίζεται μυστηριωδώς ένας οδηγός ταξί, ενώ έξι μήνες μετά μια νεαρή κοπέλα δολοφονείται με δύο σφαίρες.
Αναπάντεχα, μια σημαντική μαρτυρία στρέφει τις υποψίες σε έναν σεσημασμένο κακοποιό, ο οποίος βρίσκεται ήδη στη φυλακή, και όλοι είναι πρόθυμοι να αρπάξουν αυτή τη λύση, ακόμα κι αν δεν ταιριάζει απόλυτα με τα γεγονότα. Όλοι εκτός από τον επιθεωρητή Βίστιν…»
Διαβάστε εδώ ένα απόσπασμα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από