Την επέκταση του εξωδικαστικού μηχανισμού και σε επιχειρήσεις με οφειλές κάτω των 20.000 ευρώ, καθώς και των 120 δόσεων για χρέη άνω των 50.000 ευρώ, έθεσε στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς η ελληνική πλευρά.

Συγκεκριμένα, η ελληνική αντιπροσωπεία έκανε επισκόπηση αναφορικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό, ενώ παρουσίασε την πρότασή της για επέκταση των ρυθμίσεων και σε επιχειρήσεις με οφειλές κάτω των 20.000 ευρώ.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η ελληνική πλευρά τεκμηρίωσε στην πρώτη συνάντηση τη θέση της, και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί δέχθηκαν να δώσουν την έγκρισή τους να καταθέσει η ελληνική πλευρά νομοθετική ρύθμιση.

Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από τους θεσμούς, να ψηφιστεί η ρύθμιση από τη Βουλή έως τον Απρίλιο.

Οι αλλαγές του νόμου Κατσέλη

Στις συναντήσεις που θα έχουν την Τρίτη οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών, αναμένεται να συζητηθούν η επέκταση των 120 δόσεων προς ελεύθερους επαγγελματίες και για οφειλές άνω των 50.000 ευρώ, αλλά και οι αλλαγές που σχεδιάζονται στον νόμο Κατσέλη, η ισχύς του οποίου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Οι αλλαγές αφορούν στην αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών, όπως:

- στην άρση του τραπεζικού απόρρητου όσων αιτούνται την προστασία του νόμου, ενώ αυτό θα επεκταθεί και για εκείνους που έχουν ήδη υπαχθεί ή βρίσκονται στα στάδια της προδικαστικής διαδικασίας.

- στην αυστηρoποίηση του πλαισίου των αναβολών εκδίκασης των υποθέσεων στα ειρηνοδικεία

- στην έξωση από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου όσων διαπιστωθεί ότι απέκρυψαν από δόλο οικονομικά στοιχεία ή μετέβαλαν την περιουσιακή κατάστασή τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από