Συγκλονιστικές στιγμές στα Τρίκαλα με τον Φώτη Τακιανό και τους εναπομείναντες έλληνες καλαθοσφαιριστές να βγάζουν κραυγή αγωνίας για το αύριο της ιστορικής ομάδας που κατέβηκε κόντρα στον Ολυμπιακό μόλις με επτά παίκτες! Και όμως, η ομάδα ήταν ανταγωνιστική για 16 λεπτά (31-34), πριν αρχίσουν να μιλάνε η κούραση και η ξεκάθαρη διαφορά δυναμικότητας. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν 98-73, χωρίς να μπορέσουν καν να κάνουν την τελική πρόβα που επιθυμούσαν για τον τελικό Κυπέλλου του Σαββάτου στην Κρήτη με την ΑΕΚ, η οποία πήρε γεύση από το νησί, επικρατώντας σε ένα «χορταστικό» παιχνίδι 95-90 του Ρεθύμνου. «Σεβόμενος και ξέροντας την ιστορία της ομάδας, οφείλω να πω ότι θα πρέπει να υπάρξει γενική συσπείρωση, για να κάνει η ομάδα τις προσθήκες που πρέπει, για τις επόμενες 17 μέρες. Να ενσωματώσουμε τους παίκτες και να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ, αλλά και το παιχνίδι της χρονιάς κόντρα στον ΓΣΛ Φάρο, για να υποστηρίξουμε τον στόχο μας να μείνουμε στην κατηγορία. Μπορούμε και απλά περιμένω να πάρω την εντολή, έχοντας βρει τους παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν 100%» τόνισε ο τεχνικός των Τρικάλων Φώτης Τακιανός που έχει σταντ μπάι ξένους για συμφωνία, καθώς οι εναπομείναντες τρεις (Τζόουνς, Τέιμς και Φιλντς) έπαιξαν χθες ίσως για τελευταία φορά. Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι είχαν… πακετάρει τις βαλίτσες τους πριν από το χθεσινό παιχνίδι και πως σήμερα αν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά θα αποχωρήσουν!

«Περιμένουμε με αγωνία το αύριο για να δούμε εάν θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε, εδώ κάναμε προπόνηση με 4 παίκτες» τόνισε ο αρχηγός Διαμαντής Σλαφτσάκης.

Από τον Ολυμπιακό, το πιο θετικό ήταν η εμφάνιση του Νίκολα Μιλουτίνοφ (20 πόντοι, 18 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 46 ranking).

Η ΑΕΚ πριν από τη μεγάλη μάχη της Κρήτης επικράτησε στην πρόβα τζενεράλε με απόδραση στο φινάλε από το κάστρο του Ρεθύμνου (95-90) με κορυφαίο τον Μάνι Χάρις (23 π.) παίκτη – κλειδί τον Δημήτρη Μαυροειδή (18 π., 10 ριμπ.) και τον νέο ξένο Κέβιν Πάντερ να βοηθά σημαντικά.

Σήμερα παίζουν στις 17.00: Παναθηναϊκός – ΓΛ Φάρος και στις 18.00: Κολοσσός – Κόροιβος, Προμηθέας – Πανιώνιος, Αρης – Λαύριο.

Επίσης σήμερα στη Χαλκίδα (17.00 ΕΡΤ2) η Εθνική Γυναικών φιλοξενεί την Πορτογαλία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2019.