Ισχυρές πιέσεις συνεχίζουν να δέχονται τα ελληνικά ομόλογα, με τις αποδόσεις των δεκαετών τίτλων να ακολουθούν διαρκή ανοδική πορεία τις τελευταίες ημέρες. Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος πραγματοποιεί κύκλο επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών σε Παρίσι και Λονδίνο ενώ στους κόλπους των δανειστών γίνονται προετοιμασίες για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και την έναρξη της τέταρτης.

Οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων, κόντρα στο ρεύμα των δηλώσεων για καθαρή έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα, αναρριχήθηκαν χθες στο 4,388% έναντι 4,293% μια μέρα νωρίτερα και όταν στις 25 Ιανουαρίου είχαν υποχωρήσει έως και το επίπεδο του 3,6%.

Οι ελληνικοί τίτλοι συνεχίζουν να πιέζονται, παρά την αποκλιμάκωση της αναταραχής στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίου.

Τις εξελίξεις παρακολουθεί με προσοχή ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε

χθες, την ερχόμενη Δευτέρα παράλληλα με τη συνεδρίαση του Eurogroup θα συνεδριάσει και το συμβούλιο των Διοικητών του ESM προκειμένου να εγκριθεί το συμπληρωματικό Μνημόνιο της Ελλάδας, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την τρίτη αξιολόγηση.

Για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ, ο κατάλογος των προαπαιτούμενων δεν έχει ακόμα κλείσει με βασικότερη εκκρεμότητα την απρόσκοπτη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών με αυξανόμενους ρυθμούς και πανελλαδική διασπορά, στην οποία επιμένουν οι δανειστές.