Το μυστικό της επιτυχίας στο πόκερ δεν βρίσκεται στο καλό χαρτί, αλλά στη σωστή διαχείριση του άσχημου φύλλου.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να καθήσει στο ίδιο τραπέζι με τον Τζόρντι Μπερτομέου και να απλώσει την πράσινη τσόχα. Ο ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε ιδιαίτερα επιθετικός, προφανώς γιατί η τράπουλα εμφανίστηκε γενναιόδωρη απέναντί του. Ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας απάντησε σπρώχνοντας όλα τα λεφτά του. Μπλόφα; Ισως. Και η αντίδραση του αντιπάλου; Νέα μπλόφα; Προφανώς.

Το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο Γιαννακόπουλος με ερώτημα την παραμονή του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα αποτελεί επικοινωνιακό παιχνίδι που όσο αθώο φαίνεται τόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει. Οι Πράσινοι ποντάρουν την Ιστορία τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ευελπιστώντας να τρομάξουν τον αντίπαλό τους. Στην επικοινωνιακή φαρέτρα τους βρίσκονται τα έξι αστέρια και ο μέσος όρος των εισιτηρίων τους, ο οποίος τον Νοέμβριο τον κατέτασσε στην πρώτη θέση στη διοργάνωση.

Η δήλωση του Μπερτομέου πως όσο ο Παναθηναϊκός χρειάζεται την Ευρωλίγκα άλλο τόσο χρειάζεται η Ευρωλίγκα τον Παναθηναϊκό μοιάζει με βήμα προσέγγισης.

Ο Γιαννακόπουλος θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση του, ίσως και να διαπραγματευτεί με τη διοργανώτρια Αρχή. Γιατί όπως μας έχει δείξει η πρόσφατη Ιστορία, τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων μπορεί να εκθέσουν τους εμπνευστές τους.