Ντέρμπι μεγάλο είναι η δικαστική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Στάθη Ταυλαρίδη.

Ο ηλικίας 38 ετών ποδοσφαιριστής εξακολουθεί να διεκδικεί τον ιδρώτα του, πάει να πει οφειλόμενα περίπου 97.000 ευρώ, αλλά η ΠΑΕ αρνείται να τα καταβάλει, ακολουθεί παρελκυστική τακτική και επιτυγχάνει συνεχείς αναβολές της υπόθεσης.

Ο Στάθης Ταυλαρίδης αποφάσισε να μιλήσει. Οχι με στόχο να βγάλει πίκρα, αλλά προφανώς θέλοντας να εξηγήσει τα «πώς και τα γιατί» ενός θέματος που χρονίζει. Και έδωσε συνέντευξη στα «ΝΕΑ» τονίζοντας αρχικά τα εξής:

«Η πρόταση που μου έγινε το πρωί της Τρίτης και πριν από την εκδίκαση στο δικαστήριο ήταν από τα 97.000 που μου οφείλονται να εισπράξω άμεσα στο χέρι τα 40 χιλιάρικα και τα υπόλοιπα να τα χαρίσουμε. Η δεύτερη, να μου δώσουν 25.000 και να υπογράψουμε ιδιωτικό συμφωνητικό για τα υπόλοιπα, που θα μου εξοφληθούν σε επτά μηνιαίες δόσεις. Αρνήθηκα. Και δεν υπήρξε αντιπρόταση από τον Παναθηναϊκό».

Είναι ξεκάθαρο, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνεται η πλευρά του ποδοσφαιριστή και φυσικά ο νομικός του σύμβουλος Πάρης Ατλαμάζογλου, ότι «η πρόταση έγινε για τα μάτια του κόσμου, πρόθεσή τους ήταν να μην πληρώσουν».

Επανέρχεται δε ο Ταυλαρίδης λέγοντας τα ακόλουθα: «Τα περιθώρια υπομονής και ανοχής έναντι του Παναθηναϊκού έχουν στερέψει προ πολλού. Με δεδομένο ότι η ανοχή που έδειξα κατάντησε να είναι ενοχή για μας τους ίδιους. Κι όμως, παρ’ όλα αυτά δέχομαι ανοίκειες επιθέσεις και πόλεμο που είναι ξένος προς τη συμπεριφορά μου».

Ο Ταυλαρίδης όντως έχει εισπράξει ένα ποσό, αναγκάστηκε όμως στην αρχή να πληρώσει ο ίδιος την Εφορία προκειμένου να λάβει φορολογική ενημερότητα που είχε ανάγκη. «Με πολύ κόπο έλαβα τα χρήματα, αλλά δέχομαι πόλεμο και η τακτική που ακολουθεί η ΠΑΕ είναι αθέμιτη αναφορικά με τις νόμιμες απαιτήσεις μου».

Μέχρι τώρα η υπόθεση Ταυλαρίδη – Παναθηναϊκού έχει πάρει αναβολή τρεις φορές. Δεν είναι μυστικό ότι ο (δικηγόρος) Πάρης Ατλαμάζογλου φώναξε προς την έδρα «είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει», αλλά δεν κατάφερε να εκδικαστεί η υπόθεση.

«Θα διεκδικήσω τα νόμιμα δικαιώματά του μέχρι το τέλος και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η προσπάθειά μου αυτή θα ανταμειφθεί δεόντως. Εχω μάθει στη ζωή μου να διεκδικώ το δίκιο μου και να κερδίζω. Να παλεύω στη ζωή μου με όπλο τη νομιμότητα» είπε ο αμυντικός που σταμάτησε το ποδόσφαιρο έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Αγγλία και Γαλλία.

Τον ρωτάμε πώς ένας δεδηλωμένος Παναθηναϊκός δεν βάζει πλάτη κατά το κοινώς λεγόμενο. Απαντά ως εξής: «Εχω κάνει πολλές φορές υπομονή και πολλές φορές στήριξα τον Παναθηναϊκό. Καταλήξαμε όμως στο σημείο αυτό και επειδή διεκδικώ οφειλόμενα να θεωρούμαι εχθρός της ομάδας». Οι γνώστες της ιστορίας δεν ξεχνούν πως ο παίκτης έκανε τέσσερις φορές διακανονισμό και στο κάτω κάτω, για να είμαστε ειλικρινείς, ποιος άραγε είναι εχθρός μιας ομάδας ή μιας εταιρείας; Αυτός που τη σέρνει στα δικαστήρια ή αυτός που τη βοήθησε;

Κατέληξε μάλιστα ως εξής ο Στάθης Ταυλαρίδης: «Οι αναλήθειες που ακούστηκαν είναι πολλές, σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά. Οταν όμως αξιώνω τις νόμιμες απαιτήσεις μου, δεν είμαι εχθρός της ομάδας, αλλά τη βοηθώ να είναι σωστή και να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Να μη διασύρεται. Ολα έχουν τα όριά τους».